Diana F+ Deluxe Kit: Alle gadgets in één doos!

Iedereen kent de Diana F+. Maar wist je dat die mooie Diana ook 100-en-één accessoires heeft? Je kan ze zelfs allemaal samen kopen in één doos. Lees snel verder om te weten of deze magic box de moeite waard is.

De eerste keer dat ik een Lomography Gallery Store binnen wandelde was in Milaan. In de shop stonden alle cameramodellen netjes naast elkaar, van eenvoudig en goedkoop naar complex en duur. De doos die dadelijk in het oog sprong was een gigantische doos, waar naast de Diana F+ zelf ook meteen alle accessoires in zaten. Hoewel deze Deluxe kit me erg aansprak had ik toch mijn twijfels. En toegegeven, deze doos vol cadeautjes was niet zo goedkoop…

Nu ja, niet zo goedkoop, dat was misschien toch fout gedacht. Als je naast een nieuwe Diana ook enkele toebehoren wil, dan loopt de prijs al behoorlijk snel op. En dan wordt de Deluxe kit plots wel een hele mooie deal! Gooi daar nog wat piggies tegenaan en de beslissing was gemaakt. En ik had geen betere beslissing kunnen nemen!

Mijn Diana F+ uitgedost in haar nieuwe garderobe.

Toen mijn pakket werd geleverd vloog ik erop af, zo blij als kind met kerst! Tijdens het uitpakken werd me al snel duidelijk dat ik met zoveel accessoires extra plaats zou moeten maken om alles netjes op te bergen. Gelukkig had ik nog wat plaats vrij en doopte het meteen “mijn analoge hoekje”. Daar prijken nu naast mijn Diana F+ met alle lenzen en gadgets ook andere analoge vriendjes zoals mijn Olympus OM-10, een Konstruktor en ook de Diana Instant Back.

Nu ik jullie heb gewaarschuwd dat je maar beter voldoende plaats voorziet om alle accessoires in deze kit op te bergen kunnen we verder naar de echte review van al dit moois. In het kort: de Diana F+ Deluxe Kit is fantastisch! Een goede omschrijving van de Deluxe Kit, maar natuurlijk is er meer te vertellen.

Laat ons beginnen bij de 35mm back. Omdat ik geen 120 film in huis had moest ik meteen van start met een 35mm film. Geen probleem, in de kit vind je een 35mm back waarmee je de camera in een handomdraai omtovert tot een kleinbeeld camera. Maar toen ik mijn eerste rolletje wilde laden merkte ik dat het doorspoelmechanisme niet goed werkte. Gelukkig was Lomography al op de hoogte van dit probleem en werd me aangeboden het defect te herstellen. Maar na wat zoek en denkwerk kon ik het probleem zelf oplossen. Nu werkt de 35mm back prima en kan de Diana F+ zonder zorgen ook op kleinbeeld film schieten! Het enige nadeel zijn de viewfinders: die zijn gemaakt om te gebruiken met 120 film. Dus wat je ziet komt niet helemaal overeen met wat uiteindelijk op je film staat.

“Fisheyeana”

Zelf heb ik nog nooit een SLR met verwisselbare lenzen gehad. De Diana F+ is mijn eerste camera waarbij ik zelf kan kiezen wat ik precies wil fotograferen en welke lens ik daarvoor ga gebruiken. En met de Deluxe Kit wordt je helemaal verwend! Je vind er naast de fisheye lens ook twee breedhoeklenzen, een macrolens en een 110mm telefoto lens. Best wel spannend!

In de kit zit ook een knaller van een fits. Het licht dat de flits geeft is zo sterk dat mijn vrienden een beetje geklaagd hebben over dat felle licht in hun ogen. Maar zelfs daar is aan gedacht: je schuift gewoon één van de 12 gekleurde filtertjes voor het lampje en je slaat 2 vliegen in één klap. Het licht wordt een beetje aangenamer voor wie toevallig jouw kant opkijkt wanneer je afdrukt, EN je kan zelf kiezen welk kleurtje jij aan je foto wil geven. Bij de flits zit ook een adaptor zodat je hem ook met al je ander toestellen kan gebruiken.

Verder vind je ook nog een splitzer en een cable release in de doos. Met de splitzer kan je de gekste foto’s maken en de cable release helpt je bij lange belichtingen. Ik heb de cable release gebruikt om pinhole beelden te maken van de sterrenhemel: werkt perfect!

Fifty shades of color?

Als je van plan bent een Diana F+ te kopen samen met enkele accessoires, overweg dan zeker deze Deluxe Kit! Je vind er echt alles in en voor een zeer mooie prijs. Het enige dat ik erin mis is een splitzer voor de fisheye lens en natuurlijke de altijd zo mooie verpakkingen die je krijgt als je alles apart zou kopen.

Ik heb net ook de Instant Back voor mijn Diana ontvangen, nog meer plezier en nog meer uitrusting om te testen. Ik kijk er naar uit!

Enjoy endless dreamy, lo-fi, soft-focused possibilities with the Diana Deluxe Kit! This package includes the Diana F+ camera, Diana+ Lenses, 35mm Back, and Cable Release and Collar for the experimental Lomographer. Grab your own Diana Deluxe Kit now!

geschreven door virtualflyer op 2013-11-25 in #gear #35mm #review #back #deluxe-kit #f #flash #fisheye #diana #diana-f #coulour

Meer interessante artikelen