What the Hell is Lomography?

Lomography is een wereldwijde actieve community gewijd aan analoge, experimentele en creatieve fotografie. Met miljoenen members en vrienden over de hele wereld omvat het concept van Lomography een interactief, levendig en soms zelfs gekke manier van leven. Door onze steeds groeiende verzameling van innovatieve camera’s, instant producten, films, lenzen en fotografische accessoires bevorderen we de fotografie als een inventieve aanpak om te communiceren, te absorberen en om de wereld te veroveren.

Lomographic Camera's

Wat begon met de legendarische Lomo LC-A, werd gevolgd door andere camera’s die we speciaal hebben ontworpen om de analoge creativiteit uit te breiden: de Supersampler, Lubitel 166+, Horizon camera’s, Fisheye Camera’s, Diana F+, Diana Mini, Spinner 360°, Sprocket Rocket, LC-Wide, La Sardina, LomoKino, Belair X 6-12, Konstruktor, LC-A 120 en de Lomo’Instant.

Lomography Film

We brengen voortdurend nieuwe en spannende films uit. We hebben een volledige filmbereik met 35mm, 120 en 110 formaten dat kleurnegatief, slide, redscale en zwart-wit omvat.

Experimentele Fotografie

En onze inzet voor creatieve en experimentele fotografie heeft nieuwe hoogten bereikt met de introductie van de Lomography Art Lens Familie, met onder andere de New Petzval 85, New Petzval 58 Bokeh Control, Daguerreotype Achromat 2.9/64, New Jupiter 3+, New Russar+ and Lomo LC-A Minitar-1. Elke Art Lens heeft zijn eigen unieke karakter, maar de hele collectie heeft dezelfde aandacht voor detail, optische kwaliteit en spannende resultaten.

Tegenwoordig voorzien wij lomografen van over de hele wereld door middel van vele Gallery & Embassy Stores en de Lomography Online Shop. Lomography Stores zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor lomografen; er worden tentoonstellingen georganiseerd en voldoen aan alle wensen als het gaat om jouw Lomography wensen.

Wil je Lomography verder ontdekken?

Ontdek meer over de 10 Gouden Regels, onze Geschiedenis en Lomography Gallery & Embassy Stores. Of misschien ben je op zoek naar een baan bij Lomography? Voor antwoorden op je vragen ga je naar onze FAQ en hier lees je onze Algemene Voorwaarden.

Op maat gemaakte Lomography Workshops

Ben je op zoek naar iets anders om indruk te maken op je vrienden, zakenpartners, collega’s of klanten? Als je een evenement aan het plannen bent – of het nou een verjaardag, bachelor(ette) party, school of zakelijk evenement is – kun je je aanmelden voor een van onze op maat gemaakte workshops! Neem contact op met één van onze Lomography Gallery Stores overal ter wereld, dan kunnen we de details en alles op maat regelen.