Tag: review

  • Lomopedia: Adox Color Implosion

    geschreven door Julien Matabuena op 2015-07-15 in #gear
    Lomopedia: Adox Color Implosion

    Onvoorspelbare resultaten die je doen denken aan kleurenfoto’s van een aantal eeuwen geleden. Adox Color Implosion is voor iedereen die graag experimenteert met de sfeer van hun foto’s.

  • Lekker Hollands: HEMA 400CN 35mm

    geschreven door pretletterp op 2011-08-15 in #gear
    Lekker Hollands: HEMA 400CN 35mm

    Er is één ding dat ik mij heel erg goed kan herinneren uit mijn jeugd: de zaterdagmiddagen waarop ik met mijn moeder naar de HEMA ging om foto's op te halen! Eén van de dingen die ik als eerste gedaan heb op het moment dat mijn Diana CMYK binnen kwam, was weer naar die vertrouwde HEMA, want daar verkopen ze vást nog wel filmrolletjes!

    7
  • ’s Werelds eerste compactcamera met flits: Konica C35 EF

    geschreven door sandergroen op 2013-01-12 in #gear
    ’s Werelds eerste compactcamera met flits: Konica C35 EF

    De Konica C35 EF was ’s werelds eerste compactcamera met ingebouwde flitser. In de jaren 70 was het een van de favoriete camera’s van Andy Warhol en nu, 35 jaar later, is het mijn lievelings.

    4
  • Canon AF35M: de ‘Autoboy’ doet alles automatisch

    geschreven door sandergroen op 2013-01-13 in #gear
    Canon AF35M: de ‘Autoboy’ doet alles automatisch

    De Canon AF35M was ‘s werelds eerste volledig automatische compactcamera. Robuust als een tank, zwaar als een baksteen en snel als de bliksem – maar wat maakt ’ie een kabaal.

    6
  • De Agfa Clack: een echte vintage, eenvoudige point and shooter

    geschreven door gauthierdumonde op 2012-12-07 in #gear
    De Agfa Clack: een echte vintage, eenvoudige point and shooter

    Er zijn miljoenen exemplaren van gemaakt, hij is gemakkellijk te verkrijgen en vooral goedkoop: ontmoet je nieuwe analoge vriend, de Agfa Clack. Als je er nog geen hebt, begin dan maar alvast rommelmarkten en tweedehands winkeltjes te bezoeken want deze camera zal je niet teleurstellen. Het is de perfecte aanvuling voor je Lomografische camera collectie!

    2
  • Kleur de wereld met Kodak EIR Aerochrome

    geschreven door stratski op 2012-06-22 in #gear
    Kleur de wereld met Kodak EIR Aerochrome

    Toen ik voor het eerst een Aerochrome infraroodfoto zag was mijn reactie: wow! Dat wil ik ook! Nu heb ik deze film dan eindelijk geprobeerd, en denk ik: wow! Dat wil ik vaker doen!

    1
  • Holga 135 BC, gemaskerde koningin

    geschreven door pinkpix op 2011-10-19 in #gear
    Holga 135 BC, gemaskerde koningin

    Semi bij toeval gekocht, maar nu duidelijk één van mijn favorieten. Ik probeer haar zo vaak mogelijk mee te slepen. En heb je een niet te groot budget en wil je een nieuwe analoge camera kopen, dan zou ik Holga zeker overwegen.

    3
  • De Lomo'Instant Wide uitpakken met Matt Day

    2016-02-29 #nieuws #gear #people
    De Lomo'Instant Wide uitpakken met Matt Day

    Check hier de eerste indrukken van de Lomo'Instant Wide van fervent filmfotograaf Matt Day!

  • Long Exposures in Europa met de Minitar-1 Art Lens

    geschreven door antoniocastello op 2015-12-10 in #gear #places
    Long Exposures in Europa met de Minitar-1 Art Lens

    Een van de dingen die ik zo leuk vind aan de Minitar-1 Art is hoe scherp de focus kan zijn als je fotografeert met een klein diafragma. Dus als je een van degenen bent die graag 's nachts foto's schiet, pak dan een statief en wacht op een late donkere wintermiddag; je zult eindigen met een verzameling van mooie lange belichtingen. Dit zijn de resultaten van mijn laatste reis naar Europa!

  • De Balda Poka: een vintage feestje

    geschreven door stratski op 2013-01-14 in #gear
    De Balda Poka: een vintage feestje

    Een tijd geleden kwam ik in het bezit van deze vrij kale box camera. Ik was geintrigeerd door het minimalistische uiterlijk, en probeerde hem snel uit. Hij bleek er niet alleen vintage uit te zien, maar ook heerlijk vintage plaatjes te schieten.

    9
  • AquaPix: Goedkoop en maakt geweldige foto's

    geschreven door monamarques op 2012-02-14 in #gear
    AquaPix: Goedkoop en maakt geweldige foto's

    Ik heb de Aqua Pix onderwatercamera in de uitverkoop gekocht voor maar 30 reais (omgerekend ongeveer $16) en ik had nooit gedacht dat er zulke goede resultaten uit zouden komen.

    6
  • Konica diafilm in een “nieuw” jasje

    geschreven door bbijlhout op 2013-03-25 in #gear
    Konica diafilm in een “nieuw” jasje

    Maakt de HEMA zijn films zelf? Of gebruiken ze andere films in een eigen verpakking? Ik vroeg mij dat al een tijdje af en recentelijk kreeg ik de mogelijkheid om dit eens uit te zoeken.

    1
  • Lekker lo-fi met verlopen HEMA 200 zwart-witfilm

    geschreven door stratski op 2013-03-12 in #gear
    Lekker lo-fi met verlopen HEMA 200 zwart-witfilm

    Per toeval kwam ik in het bezit van wat verlopen HEMA zwart-wit film. Ik had mijn twijfels of het nog wat zou zijn, maar de film verraste me met zijn fijne lo-fi vintage look.

    2
  • De Belair onder de loep

    geschreven door mrmaart op 2012-12-04 in #gear
    De Belair onder de loep

    Werken voor Lomography heeft zo zijn voordelen. Af en toe krijg je de mogelijkheid om een demo van een nieuw product te testen. Goh wat vervelend. Voila - de Belair onder de loep.

  • Een degelijk stukje Brits design

    geschreven door bbijlhout op 2013-05-06 in #gear
    Een degelijk stukje Brits design

    Boxcamera’s hebben altijd wel een bepaalde aantrekkingskracht op mij gehad. Het eenvoudige design, de vintage uitstraling. Ook al gebruik je ze niet, dan staan ze nog schitterend in de kast te pronken. Erg veel had ik niet met boxcamera’s gefotografeerd. Daar is recentelijk gelukkig verandering in gekomen.

    1
  • Een camera met hindernissen: de Agfamatic 100 sensor

    geschreven door stratski op 2013-01-24 in #gear
    Een camera met hindernissen: de Agfamatic 100 sensor

    Ooit kocht ik drie Agfacamera's tegelijk bij de kringloopwinkel, waarna ik er thuis achter kwam dat in geen van drieën normale film paste. Uiteindelijk kwam ik er wel achter hoe ik de eerste twee kon vullen. Nummer drie - de Agfamatic 100 sensor - had echter weer andere film nodig. Het duurde even voor ik eraan toe kwam om ook hier eens wat film in te proppen, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

    4
  • Mijn baby: mijn eerste ervaringen met de Diana Baby 110

    geschreven door frau_inga op 2012-09-18 in #gear
    Mijn baby: mijn eerste ervaringen met de Diana Baby 110

    Ik heb een baby! Een Diana Baby 110..... Toen ik haar zag staan bij de Lomography Store tijdens een stedentrip in Keulen was ik op slag verliefd. En wat is er nou leuker dan tijdens een stedentrip een nieuwe camera uitproberen?

  • Olympus Trip 35 : The meest klassieke en betrouwbare camera.

    geschreven door phiphu op 2012-03-12 in #gear
    Olympus Trip 35 : The meest klassieke en betrouwbare camera.

    Een bijna volledig automatische klassieke camera die je versteld doet staan met zijn scherpe foto's. Met deze camera schiet je zeer goed belichte snapshots en met de vaste focus-lens kun je alle kanten op.

    4
  • LomoChrome Purple XR 100-400 - een hele gekke film

    geschreven door mrmaart op 2013-09-30 in #gear
    LomoChrome Purple XR 100-400 - een hele gekke film

    Flippende kleuren zonder het gebruik van filters of xpro technieken. De LomoChrome Purple XR100-400 is kleurenfilm met hele bizarre resultaten. En bizarre resultaten, daar houd ik wel van. Tijd voor een review.

    4
  • Fuji Pro 400H: Een goede film om zelf te redscalen!

    geschreven door wesco op 2013-07-04 in #gear
    Fuji Pro 400H: Een goede film om zelf te redscalen!

    Toen ik een aantal geweldige redscale foto's zag op Lomography, wilde ik ook van die mooie plaatjes schieten. Ik ontdekte al snel dat 35mm redscale film moeilijk te krijgen is, en besloot daarom om mijn eigen redscale film te maken van een rolletje Fuji Pro 400H.

    5
  • Holga en Diana: een vergelijking

    geschreven door tomkiddo op 2013-01-22 in #gear
    Holga en Diana: een vergelijking

    Ben jij wel eens in verwarring gebracht door deze twee cultcamera's: de Holga en de Diana? Ze zijn allebei gemaakt van plastic en hebben plastic lenzen. Maar zien de foto's er dan ook hetzelfde uit en hebben ze evenveel vignetting en soft focus? Vanuit mijn nieuwsgierigheid kocht ik een Diana en ging ik experimenteren!

  • Veelzijdig groothoekmonster: de Lomo LC-Wide

    geschreven door desibel op 2013-01-14 in #gear
    Veelzijdig groothoekmonster: de Lomo LC-Wide

    Er bestaat geen camera die wijder en veelzijdiger is dan de LC-Wide. Met twee verschillende rolletjes heb ik in een week alles met de camera gedaan wat mogelijk is: en dat is véél!

  • Ilford Delta 3200: een hoge iso film voor moeilijke omstandigheden

    geschreven door wesco op 2013-12-20 in #gear
    Ilford Delta 3200: een hoge iso film voor moeilijke omstandigheden

    Voor een bezoekje aan het North Sea Jazz festival zocht ik een hoge iso film om wat mooie concertfoto's te kunnen schieten. Ik koos voor de Ilford Delta 3200 Professional film, een 35mm zwartwit film. Ondanks het weinige licht lukte het me toch om een aantal mooie foto's te maken.

    3
  • Lomopedia: Minox 35 GT

    geschreven door plasticpopsicle op 2013-05-09 in #gear
    Lomopedia: Minox 35 GT

    De Minox 35 GT is een echte publieksfavoriet en het is waarschijnlijk de kleinste 35mm camera die er bestaat. Ben jij een groot fan van compactcamera's en ben je op zoek naar een nieuwe aanwinst voor je cameracollectie? Lees dan snel verder over dit kleine wondertje; we weten zeker dat je hem te gek gaat vinden!

    2
  • Lomography Color Tiger 110 film: Stop een tijger in je camera!

    geschreven door wesco op 2012-12-12 in #gear
    Lomography Color Tiger 110 film: Stop een tijger in je camera!

    Toen ik mijn allereerste cameraatje, een Kodak pocket B-1 camera terugvond, was ik benieuwd of de hiervoor benodigde 110 filmcassettes nog gemaakt werden. Toevallig had Lomography net haar nieuwe 110 films, de zwart-wit Orca en de kleurennegatief Tiger films uitgebracht! Ik besloot eerst een tijger in mijn camera te stoppen.

    1
  • Een huwelijk met Redscale film

    geschreven door carmengraphy op 2012-12-09 in #gear
    Een huwelijk met Redscale film

    Niet zo lang geleden ben ik naar Venezuela geweest voor de bruilfoft van mijn neef. Ik wist dat het een mooie, zonnige dag zou worden dus ik hoefde niet lang na te denken over welke film ik mee zou nemen: mijn favoriete Lomograpghy Redscale film. Lees hier verder en bekijk de resultaten!

    1
  • Fotograferen met een Recesky Twin Lens Reflex

    geschreven door miich op 2012-04-20 in #gear
    Fotograferen met een Recesky Twin Lens Reflex

    Vorig jaar kocht ik een doe-het-zelf Recesky Twin Lens Reflex bouwdoos. In de instructies stond dat het maar een half uur zou kosten maar het kostte me in werkelijkheid bijna een uur om de camera in elkaar te zetten. Daarna was ik heel enthousiast om mijn nieuwe baby uit te gaan proberen. De grote vraag: ... WERKT HET?

    2
  • Konica SXG 100: zeldzame verlopen film

    geschreven door sirio174 op 2012-04-03 in #gear
    Konica SXG 100: zeldzame verlopen film

    Dit is het verhaal van een fotorolletje dat al elf jaar over datum is. Een ongebruikelijk fotorolletje dat ook nog niet in de Lomography-lijst stond, maar wel met hele fijne resultaten. Lees snel verder voor meer over deze Konica film!

    1
  • DM Paradies 100 Dia (35mm, 100 ISO): X-pro walhalla

    geschreven door m23 op 2011-12-19 in #gear
    DM Paradies 100 Dia (35mm, 100 ISO): X-pro walhalla

    De DM Paradies is een hoog contrast 100 ISO diafilm die wordt verkocht bij de DM-Drogist in Duitsland. Cross deze film en je eindigt in een xpro walhalla!

    1
  • La Sardina: Niet alleen maar een mooie camera

    geschreven door easilydistracted op 2011-10-31 in #gear
    La Sardina: Niet alleen maar een mooie camera

    Ik heb mijn La Sardina camera nu een paar maanden... en ondanks dat ik er eerst wat terughoudend tegenover stond, denk ik nu dat ik om ben.

    2