Lomography Benelux x Hoxton: Caffenol workshop

1

Gek op koffie én zwart-wit fotografie? Dan is dit de workshop van je dromen. Op 25 maart organiseren we een workshop bij het Hoxton hotel waarbij jij, na het volschieten van je filmrolletje, je eigen foto's gaat ontwikkelen in koffie! Meer weten? Check hier de details.

Credits: grazie & blackbyrd

Op zaterdag 25 maart beginnen we uiteraard met een kop koffie in the Apartment van Hoxton. Daarna geven we je een kleine cursus over analoge fotografie en Lomography's La Sardina camera - een 35mm camera met groothoeklens. Daarna ga je met deze camera een zwart-wit rolletje volschieten. Last but not least: als je je rolletje hebt volgeschoten, gaan we die direct ontwikkelen - en dat is heel leuk en spannend om te doen!

Caffenol klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het gewoon een mix van precieze hoeveelheden oploskoffie, soda en vitamine C. Deze mix maakt het mogelijk je eigen zwart-wit rol te ontwikkelen, hoe cool is dat? Het proces luistert nauw maar het is fantastisch om te doen. Het is echt heel spannend om je eigen rol op het einde van het proces uit de tank te halen - hoe zien je foto's eruit?! We zullen je negatieven inscannen en daarna een downloadlink sturen van je foto's.

Meedoen? Koop hier je tickets!

Credits: gauthierdumonde, myloveletter & grazie

Details

  • Wanneer: Zaterdag 25 maart vanaf 11u. We zijn de hele middag bezig, dus hou er rekening mee dat we ongeveer rond 17u klaar zijn.
  • Waar: Hoxton, Herengracht 255, 1016BJ Amsterdam
  • Kosten: EUR 75,00 per deelnemer. Je krijgt een gratis leencamera, 1 filmrolletje en nadien een downloadlink voor je foto’s. Koop hier je ticket!

Voor meer info check je de Hoxton website. Hopelijk tot dan!

geschreven door anna-lomo op 2017-02-15 in #nieuws #people #workshop #amsterdam #caffenol #hoxton #sardina #zwart-wit

Benoemd Product

Lomography La Sardina

Lomography La Sardina

De La Sardina, met de vorm van een sardineblikje, zit vol leuke functies. Hij schiet op standaard 35mm film, heeft een groothoeklens en een terugdraaiknop zodat je op elk moment je film kunt terugdraaien. De camera is verkrijgbaar in allerlei soorten designs; ontdek een oceaan van analoge mogelijkheden met de La Sardina!

Een comment

  1. argentic-translation
    argentic-translation ·

    I'd like to try caffenol !

    Nice results here, thanks for sharing =)

Meer interessante artikelen