Eerste indrukken van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Arlok Lam

De in Hong Kong gevestigde fotograaf Arlok Lam presenteerde een tijdje terug al verfrissende Lomo’Instant Wide portretten. Deze keer gebruikte ze de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens om met Pantone kleuren te spelen en romantiek aan haar portretten toe te voegen.

Deze lens heeft een fascinerende geschiedenis, dus laten we het associatie spel spelen. Wat is het eerste dat in je opkwam toen je de Daguerreotype Art Lens zag? Wat is er bijzonder aan zijn ontwerp?

De Petzval is ongetwijfeld een van de meest interessante lenzen van de afgelopen jaren. Toen ik het vergelijkbare koperen uiterlijk van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens zag, werd ik gelijk enthousiast.

Waar heb je foto’s van gemaakt? Welke camera heb je gebruikt?

Ik nam portretten van mijn vrienden op een manier dat ik ze begreep. Deze keer wilde ze ontspannen en comfortabel vastleggen. Daarom schoot ik deze serie in pastel-gekleurde vlekken bij mijn geheime schuilplaats. Ik gebruikte mijn Sony A7S camera.

Gaf de Daguerreotype Art Lens een speciale uitstraling aan je foto? Vertel ons over je eerste fotosessie.

De Daguerreotype Achromat Art Lens is een retro lens. De wazige bokeh doet me denken aan studio foto’s van toen ik jong was. De speciale diafragma platen gaven echt een geweldig bokeh effect. Echter, ik schiet het liefst zonder platen en zonder hood. Ik denk dat dit het beste van de lens naar boven brengt. 50mm is mijn favoriete scherpstelafstand, dus is het voor mij makkelijker om te werken met de 64mm Daguerreotype Achromat Art Lens.

De lens is een voortzetting van Lomography’s experimentele traditie. Welke special effects heb je gebruikt?

Ik heb gebruik gemaakt van het zachte en gloeiende licht-effect op gezichten van mijn vrienden.

Waarom zou je een speciale lens moeten gebruiken?

Een goede lens is cruciaal bij het creëren van een goede foto. Hij heeft de belangrijkste focus van het beeld. Wat nog belangrijker is; er zijn al duizenden lenzen die scherpe en gedetailleerde beelden genereren – speciale lenzen helpen ons juist ontsnappen.

Let’s get technical. Heb je nog tips?

Experimenteer met de verschillende diafragma platen om dromerige beelden te creëren. Het effect is perfect als je dichter bij je onderwerp komt.


Meer weten over Arlok Lam? Volg haar hier:

Facebook Page: ArlÖkLam Photography
Instagram Account: arloklam
Personal Website: ArLÖkLam Photography


De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens, geïnspireerd door een verloren esthetiek, presenteert de terugkeer van dromerige, etherische foto’s. Met de essentie van ‘s werelds eerste fotografische optiek biedt de Daguerreotype Achromat de veelzijdigheid van de 21ste-eeuwse technologie met de eminente kenmerken van 19e eeuwse schilderijen. Deze premium handgemaakte optiek, met zijn unieke Lumière en Aquarelle Aperture platen, is verenigbaar met Canon EF en Nikon F mount camera’s en maakt het mogelijk om zowel zijdezachte details als scherpe, gedefinieerde foto’s te schieten—uitgerust met de veelzijdige aard van de Lomography Art Lens Familie.

Durf te dromen en steun dit project op Kickstarter om de delicate aura van de Franse romantiek en het impressionisme naar de 21e eeuw te brengen!

2016-04-30 #gear #news

More Interesting Articles