De mooiste stranden van Lefkas - Griekenland

In mei gingen we een weekje naar het schiereiland Lefkas in Griekenland. Dat schiereiland is vooral bekend om zijn prachtige stranden, dus die hebben we in warme voorjaarszon uitgebreid benut!

Credits: wesco

Wij gingen naar Lefkas omdat ik vorig jaar een rumble had gewonnen van Eliza was here en Lomography: de eerste prijs was een reis naar Lefkas en een mooie Lomo camera.

Vanuit ons prachtige huisje bij El Camino Villas was het maar een klein stukje lopen naar het heerlijk rustig Kaminia strandje. Op een enkele rustzoeker na was het er uitgestorven, en uiteraard werd die rust wreed verstoord door onze dochters. Via een spannend trapje kun je ook nog een grot bereiken, maar bij gebrek aan een zaklamp hebben we die maar niet al te ver verkend.

Credits: wesco

Helemaal in het zuiden van het schiereiland is ook een prachtig strand te vinden. En nog iets verder, op het meest zuidelijke puntje van Kaap Lefkatas staat een witte vuurtoren, op een plek waar in de oudheid een tempel van Apollo gestaan zou hebben. Hier zou volgens de verhalen ook de dichteres Sappho van de hoge rotsen naar beneden zijn gesprongen uit liefdesverdiet.

Credits: wesco

Het nabijgelegen strand van Porto Katsiki staat bekend als een van de mooiste van Griekenland. En inderdaad, als je de trap afdaalt naar het strand, en je ziet de rotsen daaromheen hoog oprijzen, dan wil je dat graag geloven. Het kristalheldere blauwe water nodigt meteen uit om een duik te nemen.

Credits: wesco

Bovenaan de rotsen zijn een aantal strandtentjes, of wat er nog van over is dan. In een restaurantje in een dorpje in de buurt vertelde de eigenaar dat hij net weer twee dagen open was gegaan, maar bij deze strandtentjes was het toeristenseizoen duidelijk nog niet begonnen. En het leek er ook op dat er nog flink wat moest gebeuren voordat er weer toeristen gebruik van konden maken.

Credits: wesco

Aan de andere kant van het eiland zijn meer de toeristische dorpjes maar de stranden zijn daar minder mooi en ook vaak vrij smal. Maar bij het plaatsje Nidri hebben we toch een paar uurtjes lekker van de zon kunnen genieten. Daarna hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan de watervallen, die in een kloof wat meer in het binnenland te vinden zijn. Door die waterval is het een hele groene en vochtige vallei, en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Credits: wesco

Op de laatste dag gingen we nog naar het Kathisma strand bij het plaatsje Agios Nikitas. Hier werd aan parasailing gedaan, en kon er weer gezwommen worden. Wel een beetje uitkijken met kinderen want het strand loopt vrij stijl af. Hier schoot ik ook serie foto’s in zwartwit met de Belair camera die je in dit eerdere artikel kunt bekijken.

Credits: wesco

In het autovrije dorpje Agios Nikitas kun je lekker eten met het uitzicht op zee, vergezeld door de vele katten die om een restje bedelen. En ’s avonds kun je daar mooi de zon in de zee zien zakken.

Lefkas heeft dus een aantal mooie stranden waarbij iedereen zijn eigen voorkeur zal hebben. Voor de zonliefhebbers is dit schiereiland zeker de moeite waard!

written by wesco on 2014-09-07 #places #greece #location #strand #beach #zomer #zon #requested-post #escape-from-the-city #griekenland #lefkas #lefkada

More Interesting Articles