Maak zelf bijzondere kleurenfilters

Ben je de gelfilters van je Colorsplash flitser kwijt? Of ben je inmiddels al een beetje uitgekeken op de standaard filters? Lees hier hoe je unieke kleurenfilters kunt maken!

Deze tipster gaat over het maken van kleurenfilters voor je Colorsplash flitsers. Niet de standaard gels, maar gels die meer dan één kleur in een flits bieden.

Benodigdheden:

  • Markeerstiften
  • Een schaar
  • Transparant papier

1. Maak eerst een omtrek van de vorm van je gelfilter op het transparante papier. Je kunt natuurlijk ook grotere filters maken. Deze kun je dan weer gebruiken voor de Diana flitser bijvoorbeeld. Ik ga er in ieder geval vanuit dat dat ook werkt.

2. Knip vervolgens de filter uit. Let op wanneer je de schaar gebruikt. Er moet natuurlijk geen bloed vloeien.

3. Nu komt het leuke gedeelte! Ga er lekker op los en begin met het kleuren van je filters. Experimenteer tot je een ons weegt. Zo kun je natuurlijk het bovenste gedeelte rood kleuren en het onderste gedeelte blauw of met streepjes en panterprint. Kleur hem in ieder geval helemaal in.

4. Laad de filters wanneer ze gedroogd zijn in je Colorsplash Flash en schiet er lekker op los!

Voor deze foto’s heb ik een verlopen Agfa Vista 100 rolletje gebruikt. Maar ik denk dat een ISO 400 film voor deze filters beter zou zijn geweest. Probeer trouwens eens twee filters tegelijkertijd te gebruiken! Dat geeft een heel sterk effect. Experimenteer erop los en veel plezier!

geschreven door walasiteodito op 2012-08-03 in #gear #tutorials #diy #color-gels #tipster #lomography #colorsplash-flash #netherlands #color-filter #nederland #dutch #holland #nld #camera-accessory #camera-accessoire #kleurenfilter #walasiteodito #kleurengel

Meer interessante artikelen