Goffertpark Nijmegen

2011-05-03

Het Gofferpark in Nijmegen is zoals jullie vast wel weten een openluchttheater waar veel artiesten optreden. Het NEC stadion ligt hier ook. Zestig hectaren land zijn omgevormd tot een ruimtelijk park waar zich ook sportvelden, een stadion, een theehuis en zelfs een dierentuin bevinden.

Goffertpark is een van de leukste plaatsen om te bezoeken als je in Nijmegen bent. In de zomer is het de ideale plek om van een mooie dag te genieten, je kan er picknicken, voetballen, joggen, skaten, de dierentuin bezoeken, een beetje luieren op het gras, wandelen in het bos, een luchtballonvaart maken of gewoon genieten van de zon.

Door de grote omvang is het Goffertpark ook een perfecte locatie voor openluchtconcerten. Veel grote artiesten hebben daarom in dit park opgetreden. Zoals bijvoorbeeld AC/DC, Aerosmith, Black Sabbath, Bon Jovi, Coldplay, Deftones, Guns N’ Roses, Kings of Leon, Metallica, Muse, Pearl Jam, R.E.M., Radiohead, Red Hot Chili Peppers, The Rolling Stones, U2 en Van Halen. Ben je blut? Geen nood, je kan altijd nog buiten de grenzen van het terrein rondhangen en alleen naar de muziek luisteren. Altijd wanneer er een concert is en het weer ook meewerkt zijn er vele jonge (en oude) mensen die een leuk plekje opzoeken om daar een beetje te chillen en muziek te luisteren in het park.

Voor mij is het Goffertpark een geweldige plaats om te relaxen en van de natuur te genieten. Het is zelfs zo chill daar dat ik er zelfs in de winter heen ga. Terwijl het midden in de stad ligt geeft het je een gevoel alsof je ver weg bent uit de stad.

http://en.wikipedia.org/wiki/Goffertpark

geschreven door yarah op 2011-05-03 in #places #park #festival #green #landmark #field #location #tree #nederland #dutch #holland #the-netherlands #niederlande #goffertpark #nijmegen #travel-destination #personal-story #travel-tips #lgs-amsterdam
vertaald door juuldeliette

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Meer interessante artikelen