Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Onze 10 gouden regels - ze zijn de essentie van ons "niet nadenken, gewoon schieten" motto! Lomography gaat immers helemaal over plezier hebben terwijl je goede foto's maakt, dus onthoud of breek de regels; hoe dan ook, maak je klaar om je remmingen op fotografie aan de kant te schuiven!

1 › Neem je camera overal mee naartoe.

Take your camera everywhere you go. Take your camera everywhere you go. Take your camera everywhere you go.

Net zoals elke passie, kun je Lomography niet plannen of voorspellen. Het is alsof je innerlijke stem en je diepste verlangen samenwerken. Lomography wacht om het hoekje om te zeggen:"Hey good looking, wanna go for a ride?"

Misschien ben je bij een garage, in het bos, in een vliegtuig, in de Hammam, op het werk, op de Fujiyama of in bed met ontbijt wanneer het tot je doordringt. Je wijsvinger begint te trillen, je ogen worden hongerig, je ziel snakt naar plaatjes. Je pakt je Lomo LC-A, klik, ahhh, klik, nu is het beter, klik. Dan gebeurt het; het onstopbare lomografische verlangen om je omgeving te documenteren grijpt je en laat je niet los. En jij laat ook niet los: je voelt Lomography en het leven begint te leven. Het is de beste verslaving ter wereld.

Wist je dat de beste foto's ontstaan uit spontane, impulsieve situaties en dat vele nooit genomen zijn omdat er geen camera in de buurt was? Je LOMO LC-A is compact en snel en wordt een belangrijk deel van je lichaam en ziel. Het komt dicht bij fotografische belevingen waar een andere niet komt: onverwachte, spontane momenten;; de meest bruisende delen van het leven! Open je ogen en draag altijd je LOMO LC-A bij je.

2 › Gebruik hem overal en altijd - dag en nacht

Use it any time – day and night. Use it any time – day and night. Use it any time – day and night.

Elke seconde is speciaal voor jou en je LOMO LC-A; elk moment is monumentaal! Wanneer je lomografeert, leef je niet alleen je leven met meer intensiteit en spanning - je bewaart ook het heden voor de toekomst. Dit alles met de hulp van je felle, donkere, sferische, onscherpe, scherpe, kleurrijke, grijze, ondefinieerbare, eerlijke, romantische en volgepropte foto's!

Je gevoelens, je herinneringen en je foto's; ze dragen allemaal bij aan een nieuwe, complete, echtere kijk en perceptie op jezelf en je leven. Je kijkt niet alleen in zonlicht, overdag, op vakantie en op tante Annie's verjaardag, toch? Dus blijf schieten in elke omgeving, elke dag en nacht, kijk uit en creëer jezelf en je design. Schiet rusteloos en geef je geheugen een trap met je fijne, slechte, artistieke en gekke foto's.

Esse est percipi est Lomographi. Gebruik je LOMO LC-A wanneer je leeft!

3 › Lomography is geen stoorzender, het is juist een deel van je leven.

Lomography is not an interference in your life, but part of it. Lomography is not an interference in your life, but part of it. Lomography is not an interference in your life, but part of it.

Er is geen kans op bindingsangst: de LOMO LC-A is wat je altijd al wilde in het leven: je nieuwe beste vriend, drinkmaatje, spiritueel leider en liefje allemaal tegelijk. Je werkt met de camera, je drinkt met de camera, je slaapt met de camera. Lomography wordt een natuurlijke en communicatieve gewoonte, net als praten, lopen, eten, lachen en liefhebben.

Als lomograaf fotografeer je niet alleen een situatie, je bent een essentieel deel van de situatie. Het leven ademt Lomography en Lomography ademt leven. Je lacht en je lomografeert, je huilt en je lomografeert, je loopt en je lomografeert, je praat en je lomografeert, je denkt en je lomografeert, je hebt lief en je lomografeert en je lomografeert en je lomografeert.

Lomography is een krachtig teken van je bestaan, een constant teken van je lust voor het leven en een magnetisch veld van je meest intense gevoelens..

4 › Schiet vanuit de heup

Try the shot from the hip. Try the shot from the hip. Try the shot from the hip.

Een normaal oogpunt van een fotograaf - kijkend door de zoeker - is altijd fysiek eindigend; het is gelimiteerd tot ergens tussen de 1,10 meter en 2,20 meter boven de grond. Maar wat gebeurt er daaronder en daarboven, vanuit het oogpunt van een hond, kat, baby, insect of vogel? Kijk niet door de zoeker; vergeet veiligheidsmarges en onnodige verlegenheid!

Handen omhoog, handen omlaag, lomografeer van boven naar beneden en van beneden naar boven, van voren naar jou toe en van jou naar nergens toe, schoenen, sokken, tenen, heupen, knopen, riemen, billen; aloha! Je LOMO LC-A is zo handig als een handschoen en stelt dodelijk snel scherp zodat je een situatie in een fractie van een seconde kunt vastleggen. Probeer te schieten vanaf je heup om absolute vrijheid en grenzeloze zichten kunt ervaren.

5 › Schiet je onderwerpen van heel dichtbij

Approach the objects of your Lomographic desire as close as possible. Approach the objects of your Lomographic desire as close as possible. Approach the objects of your Lomographic desire as close as possible.

Een essentieel deel van je lomografische bestaan is om diep te gaan en de wereld van binnenuit te onderzoeken.

Net als met mensen, moet je lief, aardig, begrijpelijk en geinteresseerd zijn om je object te leren kennen. Zo gauw je voelt dat het het juiste moment is - neem een foto! Probeer het en je zult zien dat de diepe affectie voor je gelomografeerde object sterk gereflecteerd wordt in je foto. Raak in contact met je subject en bouw een relatie op.

Smile, hallo hallo, de Lomo LC-A is deel van en bemiddelaar van je relatie, goedemorgen, klik, de camera helpt je om je beweegredenen te leren kennen en is een goede reden om met iemand te praten op saaie feestjes. Klik klik, dat wordt een mooi plaatje. Klik, zal ik het je e-mailen?, klik, geweldig, klik, ik hou van je, klik, communiceer, praat! Meer communicatie betekent betere Lomography. Ga dichtbij, nog dichterbij, ben niet bang: lach en iedereen zal niet alleen houden van jou en je LOMO LC-A maar zich ook realiseren dat Lomography het meest natuurlijke op aarde is!

6 › Denk niet te veel na (William Firebrace)

Don't think. (William Firebrace) Don't think. (William Firebrace) Don't think. (William Firebrace)

Je meest heldere inzichten zijn altijd je eerste indrukken. Ze gebeuren tussen de momenten van sensuele, visuele perceptie, waar informatie bezorgd wordt door je zintuigen naar je hersenen en ongefilterd blijft, door. Milliseconden later is het al te laat: je grote klunzige melanchonische redenering heeft een eind gemaakt aan al het plezier en je mooie pure perceptie verdeeld in saaie concepten, abstracties, ideeën en problemen. That's life, sorry... Niet dus!

We hebben een geweldige en makkelijke manier gevonden om van deze regel af te komen: niet nadenken! Schuif je intellectuele socialisatie aan de kant, laat de ongefilterde golf aan informatie vrij circuleren in je hoofd, onbehandeld en onbeoordeeld.Schiet, voel, kijk en schiet, heb plezier, schiet wat je oog vangt, wat je verbaast, je enthousiast maakt en verleidt.

Lomography is een verrassende ontsnapping aan je dagelijkse leven en het zal je verlichten met eerlijke, eenvoudige en wonderlijke openbaringen.

7 › Wees snel

Be fast. Be fast. Be fast.

Onze wereld beweegt in een sneltreinvaart en zit middenin superingewikkelde systemen die de meeste mensen, eigenlijk wij allemaal, gewoon niet meer begrijpen - hoe interessant voor het lomografische oog!

Bewegingen, acties en lomografische momenten zijn dus niet: de krant lezen en wachten tot er foto's worden gemaakt... De badmeester met zijn dikke buik, de danskampioen met de strakke jurk, de hond met de roze stropdas, de buschaffeur met de dikke brillenglazen, je vader in de douche. Geloof ons: ze zijn niet al te gek op jou terwijl je foto's van hen maakt - maar jij wel!

Dus, cowgirls en cowboys: houd je vinger voorzichtig op de focusmeter van je LOMO LC-A, vertrouw jezelf en verzamel je moed en wees snel om de knipoog van de tijd en het onverwachte lot te vangen in de automatisch belichte foto. Houd je adem in, ben moedig, neem een risico, schiet, ren, heb plezier, handel snel - dat is Lomography!

8 › Je hoeft van tevoren niet te weten wat je vast legt ...

You don't have to know beforehand what you captured on film. You don't have to know beforehand what you captured on film. You don't have to know beforehand what you captured on film.

Je kunt de resultaten die je krijgt met de LOMO LC-A niet voorspellen, omdat je je bevindt in constante interactie tussen Russo-Chinese mechanica, rauwe (en vaak over datum) film, chemische emulsiebaden, de vriendelijkheid van de labtechnicus, natuurlijk en kunstmatig licht, je artististieke gids en vele andere factoren waar je niet op kunt rekenen.

Lomography is vaak een onbewuste actie die niet gecontroleerd kan worden. Lomography foto's komen altijd voort uit een overvloed aan verschillende en onverwachte situaties, ideeën, visies en bedoelingen. Het is altijd aan jou. Je subtiele spel met de buitenwereld en zijn gerelateerde toevalligheden maken de beslissing - to lomograph or not to lomograph? Je doet het omdat het leuk is, omdat het je nieuwsgierig maakt, omdat het spannend is om te weten dat je nooit weet wat je krijgt en omdat het je creativiteit, intuïtie en inspiratie hoogtes laat bereiken die je je nooit had kunnen voorstellen!

Leven met de LOMO LC-A betekent altijd leven met onverwachte, onzekere en toevallige momenten; het leven in vrijheid.

9 › En daarna ook niet

Afterwards either. Afterwards either. Afterwards either.

Een paar dagen later krijg je je foto's terug van het laben je kunt je ogen niet geloven: wie is dat? Welke kleur is dat? Wanneer heb ik dat geschoten? Wiens haar is dit? Ben jij dat? Nee het is Sabrina... interessant, en Hansi's voeten ook... verwilderend, je vlindercollectie, jammer, een fles likeur, een groot hoofd, onscherpte, verrassingen, smiles, tanden, per ongeluk dubbel belicht...

Je zult de wereld nooit helemaal begrijpen. Maar je zult je foto's net zo min begrijpen!

Probeer niet te analyseren: bekijk ze op een andere manier en laat ze je hun verhaal vertellen, wat automatisch ook jouw verhaal is. Je lomografische acties zijn een constante opname van je bestaan welke de avonturen van jouw leven illustreren in al zijn vormen, kleurenm gezichten en onscherptes. Je hoeft achteraf niet te weten wat er op je film staat - lees tussen de regels, tussen de foto's, leer kijken op een andere manier en lees hun vormen, gevoelens, expressies: jouw leven!

10 › Neem de regels niet al te serieus

Don't worry about any rules. Don't worry about any rules. Don't worry about any rules.

Luister niet naar anderen; blijf trouw aan jezelf, volg de lomografische stem in jou en vergeet nooit dat niet alles dat glittert een gouden regel is.

Ontdek je eigen Lomography, vergeet je educatie, socialisatie, indoctrinatie, kennis en alles wat je wel of niet hebt geleerd over fotografie. Laat je innerlijke verlangens vrij, stop nooit met bewegen, stop nooit met lomograferen; geloof in jezelf, concentreer je op de belangrijke en onbelangrijke dingen, geniet van het leven in al zijn variaties, vergeet de camera in je hand en schiet tot je ogen gloeien!