Eerste indrukken van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Morgane Stampfer

Werken bij Lomography heeft Morgane Stampfer’s liefde voor fotografie verzegeld. In haar vrij tijd gebruikt ze Lomography camera’s om portretten en snapshots te schieten in en rondom Parijs.

She was also one of the first people to test Lomography’s superb new lens, the Daguerreotype Achromat.

Wat doe je voor Lomography?

Ik werk voor het Franse kantoor en ik ben daar de PR en Online Marketing Manager.

Wat heeft je werk voor Lomography geleerd over photography?

Er is geen limiet en er zijn geen grenzen in de fotografie. Je kunt altijd doen wat je wilt. En mijn werk leert me om niet bang te zijn om fouten te maken, omdat je schoonheid juist in deze fouten terug kunt vinden. Fotografie is een kwestie van mensen en gevoel. Dus wees niet te academisch, want je zult missen wat echt, sterk en mooi is in de fotografie.

Deze lens heeft een fascinerende geschiedenis, dus laten we het associatie spel spelen. Wat is het eerste dat in je opkwam toen je de Daguerreotype Art Lens zag? Wat is er bijzonder aan zijn ontwerp?

Toen ik de Daguerreotype Art Lens voor het eerst zag, dacht ik: de matte afwerking van de lens is echt prachtig en kan niet wachten om ’m te testen! Het gewicht van de lens geeft je het gevoel alsof je een stukje geschiedenis in je handen hebt. Wat er speciaal aan is? De scherpstelring. Dat is echt een andere manier om de lens te gebruiken, vooral als je gewend bent om te werken met de focusknop van de Petzval. Maar de ring maakt de lens juist eenvoudiger in gebruik.

Waar heb je foto’s van gemaakt? Welke camera heb je gebruikt?

Ik gebruikte de lens met de Sony A7 camera van het kantoor. Ik nam foto’s van mijn broer en van Aurore van het Franse Lomo team. Ook maakte ik wat shots van items en de straten van Parijs.

Gaf de Daguerreotype Art Lens een speciale uitstraling aan je foto? Vertel ons over je eerste fotosessie.

Eerst was ik een beetje verbaasd toen ik mijn eerste shots op het schermpje van mijn digitale camera zag, iets als “Oh my god, this is quite weird." Ik bedacht me al snel dat ik de lens moest gebruiken met een grotere diafragma plaat of helemaal zonder plaat. Dat is de kracht van de lens: een zeer interessante blur waar je even aan moet wennen. Ik bedoel, ik ben een beetje een “sharpness freak” en dit zou de eerste keer in mijn leven zijn dat ik geniet van een ‘onscherp’ beeld. Toen ik thuis kwam van mijn eerste shoot en de foto’s op mijn computer zette, begon de romantiek. Ik was echt enthousiast over de serie en mijn broer ook, en die is niet gewend aan Lomography lenzen. Als model, vertelde hij me dat het een heel andere manier was om gefotografeerd te worden en de resultaten zijn echt leuk en een keer niet zo standaard.

De lens is een voortzetting van Lomography’s experimentele traditie. Welke special effects heb je gebruikt?

Ik hou van de creatieve effecten en de manier waarop de lens je in nieuwe fotografische situaties brengt. Je moet meer nadenken over de manier waarop je foto’s schiet. HEt voelde alsof ik voor het eerst fotografeerde en dat ik moest leren hoe ik een beeld moest samenstellen. Het is een hele leuke manier om uit je comfort zone te komen. Dus als je het gevoel hebt dat je alles al een keer hebt gezien, probeer dan deze lens – het is een soort wedergeboorte. Je zult geen behoefte aan Photoshop hebben; neem de lens in je handen en start een nieuw avontuur, een nieuw verhaal.

In het kader van je eigen fotografie behoeften; wat is de beste functie van de Daguerreotype Art Lens?

De bokeh en de blur.

Hoe verschilt de Daguerreotype Art Lens met de overige Lomography Art Lenzen?

Het is een stukje geschiedenis. Het is een andere manier om te fotografieren. De effecten die je met deze lens kunt krijgen zijn uniek en echt geweldig. Het is een nieuwe reis in de fascinerende wereld van de fotografie en Lomography!

Waarom zou je een speciale lens gebruiken?

Als je gewoon een keer iets anders wilt dan de gewone items. Een soort van reis door het verleden.

Let’s get technical. Welke tip geef je aan beginners?

Wees niet bang de lens te gebruiken zonder diafragma platen. En mijn beste advies: neem de tijd en geniet van het moment. Het is een zeer mooie reis in het verleden en je wordt zeker uitgedaagd.


De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens, geïnspireerd door een verloren esthetiek, presenteert de terugkeer van dromerige, etherische foto’s. Met de essentie van ‘s werelds eerste fotografische optiek biedt de Daguerreotype Achromat de veelzijdigheid van de 21ste-eeuwse technologie met de eminente kenmerken van 19e eeuwse schilderijen. Deze premium handgemaakte optiek, met zijn unieke Lumière en Aquarelle Aperture platen, is verenigbaar met Canon EF en Nikon F mount camera’s en maakt het mogelijk om zowel zijdezachte details als scherpe, gedefinieerde foto’s te schieten—uitgerust met de veelzijdige aard van de Lomography Art Lens Familie.

Durf te dromen en steun dit project op Kickstarter om de delicate aura van de Franse romantiek en het impressionisme naar de 21e eeuw te brengen!

2016-04-26 #gear #news

More Interesting Articles