DIY: Maak van je cassettebandjes een bureaulamp

Als je net zo oud bent als ik, heb je vast nog ergens een doos met cassettebandjes liggen. Weggooien is zonde, dus waarom upcycle je hem niet tot een vette lamp?

Dit jaar viert het cassettebandje zijn vijftigste verjaardag! Heb je geen idee waar ik het over heb? Lees dan even dit artikel.

Tijdens een internetronde kwam ik een foto tegen van een wel heel vette lamp. Wat er zo bijzonder aan was? Hij was gemaakt van cassettebandjes! Die wilde ik hebben. Zoiets bijzonders vind je niet in een winkel, daarom besloot ik hem zelf te gaan maken. Ik verzamelde wat oude bandjes en ging op zoek naar een frame van een verwaarloosde lamp. Hiermee moest het lukken.

Benodigdheden:

  • oude cassettebandjes,
  • lampenframe,
  • een schaar,
  • en tie wraps.

Nu komt het lastige gedeelte, waarvan ik weet dat iedereen het kan. Maak met de tie wraps de cassettebandjes aan elkaar en aan het lampenframe vast.

Knip vervolgens met een schaar de overbodige stukjes van de tie wraps af.

Voilá! De lamp is klaar! Is hij vet of is hij vet?

Ga je aan de slag met deze tipster? Deel een foto van het resultaat in een reactie op deze pagina! Ook tips om de lamp nog mooier te maken zijn natuurlijk welkom. Kan jij met een cassettebandjes iets anders tofs maken? Deel je DIY in een tipster.

geschreven door bongofury op 2012-12-05 in #gear #tutorials #diy #lamp #tipster #decoration #portugal #netherlands #nederland #dutch #holland #bongofury #accessoire #nld #decoratie #knutselen #cassettebandjes #audiocassettes #bureaulamp #tafellamp
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen