Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: “Wat is dit?!”. Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: “Waaauw…”

Credits: adi_totp

Toen ik bezig was de *Spinner 360* te testen, moest ik hem negen(!) maanden geheim houden. Nogal een bevalling kan ik je zeggen. Alleen mijn familie en vriendin wisten van de Spinner. Het was een onvergetelijke ervaring, zeker omdat ik nog niet wist hoe ik deze camera moest gebruiken. En het was ook echt de eerste keer dat ik een camera zag die 360° draaide. Op de dag dat ik ’m binnen kreeg besloot ik de Spinner meteen mee te nemen voor een proefritje. Ik schoot een rolletje vol en bracht het naar het lab. De nieuwsgierigheid, ik vond het heerlijk!

Credits: adi_totp

De foto’s hierboven komen van mijn eerste rolletje. Toen ik de negatieven scande dacht ik: “Wauw, zo lang!” Het belichte deel op de negatieven was immens, het overviel me een beetje. Het is gek en spannend tegelijk, en ik moest het nog steeds geheimhouden.

Credits: adi_totp

Dus een paar maanden lang propte ik rollen in de Spinner en nam stiekem foto’s in Bandung. Het was een zware taak, maar iemand moest het doen. Spinning Adi!

Credits: adi_totp

Als je je afvraagt waarom de foto’s geen sprockets hebben, dat is omdat ik toen niet wist dat dat de bedoeling van de Spinner was.Ik testte deze camera en er waren nog geen andere foto’s gemaakt door de Spinner. Ik wist dit pas toen Mandi me zei dat ik de sprockets ook moest scannen. Nadat hij me een mailtje stuurde met een paar correct gescande Spinnerfoto’s had ik echt zoiets van “Woah, supertof!” En wederom besloot ik de Spinner vol te gooien met rolletjes.

Credits: adi_totp

Aangezien ik nu wist hoe ik de film correct moest scannen besloot ik een zwart-wit rolletje in de camera te doen. Eerst gebruikte ik de camera alleen thuis, maar na verloop van tijd durfde ik ook met hem naar buiten. Spinning in het wild!

Credits: adi_totp

Nadat ik mijn nieuwsgierigheid naar zwart-witfilm had bevredigd ging ik een lekker weekendje weg naar een strand in Jakarta. Ik laadde de Spinner voor het eerst met diafilm, de Kodak Elitechrome EB. Xpro en de Spinner zijn een fantastisch duo! Zorg er wel voor dat je de camera op de ‘zonnige’ setting zet.

Credits: adi_totp

Aangezien de Spinner zeven of acht foto’s per rolletje maakt moest ik ’m goed gebruiken. Hij heeft slechts twee instellingen: Bewolkt en zonnig. De kans dat je goede resultaten krijgt is best hoog! Je gaat simpelweg naar een mooie plek met veel licht, haalt je Spinner tevoorschijn en begint ermee te spinnen.

Credits: adi_totp

Letterlijk iedereen kan op de foto! Het is een soort familieportret in 360°-versie. Je perst iedereen in één frame, dat is het leuke van de Spinner. Al je vrienden of familie op een plaatje.

Credits: adi_totp

Hoe ik het aanpak is: Trek aan het koord voor een magisch moment. Daarom hou ik zo van deze camera. Eenmaal aan het touw getrokken weet je niet wat het resultaat is – niet eens wie er op de foto staan! Supertof!

Credits: adi_totp

Als je de Spinner 360 eenmaal in handen is draait je wereld pas echt. Geniet van het 360° uitzicht! EN! Scan je beelden zoals het hoort, doe niet zoals ik. Ik ontdekte dat het scannen van je Spinnerfoto’s het echt waard is zodra je je resultaten ziet.

Trek aan het koord voor een magisch moment!

Credits: adi_totp

written by adi_totp on 2014-09-25 #gear #35mm #review #netherlands #dutch #nederlands #lomography-spinner-360 #requested-post #nld #vertaling

More Interesting Articles