Een stroef begin met de Lomo LC-A+

Sinds ik met analoge fotografie ben begonnen en me bij deze community heb aangemeld, is er een camera die me steeds opvalt; de Lomo LC-A+. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben die de LC-A+ wel ziet zitten, het is een geliefde en veelgebruikte camera. Hoog tijd om er zelf een te bestellen en ermee aan de slag te gaan!

Ik geef toe dat ik in het begin een beetje twijfelde om de camera te kopen. Hij is vrij duur en ik vroeg me af of de camera het geld wel waard zou zijn. Maar na een flinke strijd met m’n spaarpot bestelde ik toch mijn LC-A+. Ik kon niet wachten! Dagelijks bezocht ik de track & trace site om te zien of er vordering in de levering was. En toen was ’ie er eindelijk!

Ik maakte snel de verpakking open, die er spectaculair uitziet trouwens, en had ‘m eindelijk in m’n hand: m’n allereerste LC-A+! Als je de camera voor de eerste keer vasthoudt, valt het meteen op dat het een degelijke en stevige camera is die tegen een stootje kan. Ik stopte de batterijen en een rolletje erin en begon meteen met schieten. Zo enthousiast als ik in het begin was, zo snel verdween het enthousiasme een paar dagen later.

Wanneer ik m’n camera in helder daglicht gebruikte, merkte ik niks vreemds, maar dat veranderde toen ik met onvoldoende licht wilde schieten. Ik had in de gebruiksaanwijzing gelezen dat wanneer er onvoldoende licht is, je duidelijk twee klikjes moet horen wanneer je de sluiter indrukt. De eerste is wanneer je sluiter opengaat, en de tweede is wanneer de sluiter dichtgaat. Maar ik hoorde dat tweede klikje nooit, hoe vaak ik het ook probeerde. Vanaf toen viel het me ook op dat het tweede rode lichtje heel willekeurig deed. Ik baalde er echt enorm van, dit heb ik weer hoor. Uiteindelijk heb ik het rolletje laten ontwikkelen, waarvan maar een paar foto’s waren gelukt. Logischerwijs waren alleen de foto’s die overdag genomen waren gelukt.

Credits: headlock

Ik ben het internet af gaan struinen en kwam er al snel achter dat meer mensen soortgelijke problemen hadden en ik vond een mogelijke oplossing. Het had waarschijnlijk te maken met de batterijen die te los zaten. Ik heb toen heel voorzichtig met een kleine schroevendraaier een van de pinnetjes wat naar buiten geduwd, zodat de batterijen wat strakker tegen elkaar zaten en ik merkte onmiddellijk verschil! Het voelde eindelijk alsof m’n camera naar behoren werkte! Ik was zo blij en opgelucht! Eindelijk kon ik volop gaan genieten van m’n nieuwe camera.

En tja… Wat kan ik zeggen over deze kleine camera dat nog niet eerder is gezegd. Het is een vlotte makkelijke camera die erg makkelijk is in gebruik. Dit in combinatie met het formaat van de camera, maakt het de perfecte reisgenoot. Wanneer je de focus goed instelt, krijg je haarscherpe foto’s en misschien wel de felbegeerde vignetten. Ik neem de camera werkelijk overal mee naartoe. Op het moment van schrijven doe ik m’n stage in Málaga, Spanje en het is hier mijn beste maatje!

Credits: headlock
Credits: headlock

Eenmaal gewend aan de camera, begon ik te brainstormen over eventuele accessoires. Na wat nadenken en een klein beetje met de hulp van de lomography store die 50% korting bood, besloot ik om de LC-A+ Instant Back te kopen. Ik was er meteen compleet weg van. Het is elke keer weer een magisch momentje als je de foto voor je ogen ziet verschijnen. Je kunt met een casette film maar tien foto’s maken, waardoor je goed moet nadenken over het resultaat.

Dus, is de camera het geld waard? Ja! Meer dan waard!

written by headlock on 2013-08-06 #gear #review #lc-a #plus #problem #red-light #lomo #netherlands #instant-back #lc-a #nederland #dutch #holland #batteries #nld

More Interesting Articles