Mijn drumstokjes voor een LC-Wide: Marky Ramone

Vorige week kwamen we al met het nieuws over onze nieuwe LomoAmigo: Marky Ramone! Hij is de drummer van de bekende punkrockband Ramones en we spraken met hem af in de Italiaanse stad Venetië. Daar verruilde hij heel even zijn drumstokjes voor een echte LOMO LC-Wide. Check hier het interview en bekijk zijn adembenemende foto’s van de lagune van Venetië.

Hey Marky. Ten eerste superbedankt dat je met ons wilde afspreken.
Jullie ook bedankt!

Hoe zou je na veertig jaar je eigen muziek omschrijven?
Heel energiek, levendig en samenhangend.

Merk je zelf verschil tussen de muziek die je vroeger maakte en de muziek die je nu speelt?
Niet echt: hetzelfde tromgeroffel, hetzelfde gevoel en dezelfde energie… er is niets veranderd!

Gezien jouw ervaring en muzikale achtergrond – Wat denk jij dat tegenwoordig de beste ingrediënten voor goede muziek zijn?
Wees origineel, blijf oefenen, geef toe wie je muziek beïnvloedt en creëer een eigen stijl door deze invloeden te combineren.

Wat heb jij met analoge fotografie?
De beelden die in de jaren ‘70 in New York City door Bob Gruen, Lee Black Childers en andere fotografen uit die tijd gemaakt zijn vind ik echt te gek. Maar vooral het werk van Bob Gruen – Met zijn analoge camera legde hij veel dingen die in NYC bij de CBGB’s gebeurden vast: Ramones, Blondie, Talking Heads…

Heb je tijdens een concert een keer een moment gehad dat je graag met een camera had willen vastleggen? Zo ja, bij welk concert en wanneer?
Het zou lastig zijn voor mij om te fotograferen gezien ik de drummer ben, maar vaak is de reactie van het publiek geweldig. Als ik zou kunnen stoppen met spelen zou ik het doen, maar dat gaat een beetje moeilijk. Ik begrijp wel wat je bedoelt, dus om je vraag wat beter te beantwoorden zeg ik bij ons optreden op het US Festival, op 3 september 1982 in Devore (Californië).

Welke bands speelden nog meer op dat festival?
B-52’s, Talking Heads, Oingo Boingo, Gang Of Four… voor 150.000 man!

Wat zijn je toekomstplannen
Geen idee… Veel plezier hebben! En doorgaan met Ramones nummers spelen, want dat is wat de mensen willen horen. De nummers zijn gewoon te goed om ze niet te spelen!

Allerlaatste vraag: Wat is volgens jou de perfecte foto?
De perfecte foto? Dan zou ik voor de albumhoes van het eerste Ramones album gaan.

Dit was het alweer, enorm bedankt voor je tijd, Marky
Jullie bedankt!

written by stea on 2012-08-14 #people #venice #drummer #italy #drums #netherlands #ramones #nederland #dutch #holland #lomoamigo #nld #lc-wide #the-ramones #italie #marky-ramone #drumstokjes

More Interesting Articles