Het meer van Warfaaz en het kasteel van Balmoral

In het hart van de blauwe Ardennen is een klein meer gelegen in één van de mooiste steden van België. Spa wordt ook de stad van het water genoemd vanwege de vele waterbronnen. Neem een paar minuten om te verdwalen in de beelden.

Welkom in mijn woonplaats! Minder als 5 minuten lopen van mijn woning zijn we al bij het meer van Warfaaz, ook Lac de Warfaaz genoemd. Het meer van Warfaaz is een waterreservoir dat ontstaan is door de bouw van een stuwdam in het begin van de negentiende eeuw. Tijdens de eerste tien jaren van zijn bestaan waren er verscheidene overstromingen die Spa zwaar troffen.

Aan het einde van de jaren ’80 van de vorige eeuw heeft men het dichtgeslibde meer laten leeglopen om verregaande herstellingswerkzaamheden aan de dam uit te voeren. Tijdens de laatste dag van de werken vulde een zwaar onweer het meer volledig en dit in één nacht. Moet je voorstellen wat er met Spa was gebeurd als de dam er niet was geweest!

Het meer van Warfaaz is erg mooi en rustig gelegen en omgeven door bomen. Je ziet mensen lopen, rennen, fietsen, vissen, het is echt een plek wat je op adem kan komen!

Er is ook een geweldig klein kasteel, Château La Heid des Pouhons genaamd, ook wel het kasteel van Balmoral. Genesteld in de heuvels rond het meer, gelegen op enkele kilometers van het centrum van Spa, is dit luxueuze kasteel waarschijnlijk één van de meest betoverende gebouwen in de regio. Het is gelegen op de Corniche van Balmoral en gebouwd in de Anglo-Normandische stijl. Het biedt een adembenemend zicht op het meer van Warfaaz, Spa, Nivezé Sart and Tiège.

Dit prestigieuze historische verblijf werd gebouwd in 1912 en 1913 op initiatief van baron Jean de Crawhez de Witte, door architect Castermans en aannemer Viatour. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het bewoond door generaal Ludendorff. In 1918 nam de Kanselier van het Duitse Rijk, Von Hertling er zijn intrek en in 1920 woonde Lloyd Georges, Engels diplomaat in dit kasteel. Het kasteel van Balmoral is zelfs te huur als je je helemaal in het sprookjesleven wilt wanen.

Geniet van deze kleine plek op je beeldscherm!

written by yun on 2012-05-14 #places #winter #location #portra-160vc #spa #velvia-100f #meer #warfaaz #lomo-lc-a-rl #portra-400vc #sneeuw #bomen #lucht #kasteel #eenden #holga-120-cfn

More Interesting Articles