Op avontuur met Lady Grey

Voor het eerst in mijn leven heb ik een zwart-wit-rolletje volgeschoten. En niet zomaar een zwart-wit-rolletje, maar de Lomography Lady Grey B&W 400 35mm. Op avontuur met Lady Grey!

Zelf heb ik niet echt heel veel met zwart-wit-fotografie. Veel foto’s in grijstinten vind ik prachtig, maar het idee om er zelf mee aan de gang te gaan stond me niet direct aan. Maar toen ik mijn camera kreeg, een Diana mini, kreeg ik daar o.a. ook een rolletje ‘Lomography Lady Grey B&W 400 35mm’ bij. Dus ik had meteen de ultieme kans om het zelf eens uit te proberen, zwart-wit fotografie.

Ik merkte vooral dat ik anders ging denken, als ik dingen zag om te fotograferen. Ik lette veel meer op contrasten, en vroeg me af of bepaalde dingen wel goed over zouden komen op zwart-wit.
Eerlijk gezegd vond ik sommige resultaten achteraf ook tegenvallen. Maar ergens vind ik dat ook weer de lol van Lomography. Sommige foto’s pakken geheel tegen de verwachting in verrassend goed uit, van andere foto’s verwacht je juist een prachtig resultaat, en die vallen enorm tegen.

Ik vind de tinten op de foto’s gemaakt met deze film verrassend zacht. Het geeft de foto’s af en toe een wat dromerig effect. Soms vind ik ook dat de foto’s wel wat donkerder hadden gemogen. Ik vind de foto’s gemaakt met wat minder licht mooier geworden dan de foto’s met veel licht. Terwijl de zon niet eens scheen tijdens het maken van de foto’s.

Toch heeft de film me verrast wat betreft grijstinten. Hij is er goed in geslaagd de vele kleuren weer te geven in ook vele verschillende grijstinten. Zwart-wit is natuurlijk meer dan zwart-wit, het is grijs in vele tinten. En dat begrijpt Lady Grey.

geschreven door kaatjeka op 2011-09-13 in #gear #review #white #black #b-w #diana-mini #requested #wit #zwart #recensie #lady-grey

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen