Modder, zweet en bier

Waarom festivals de beste plekken zijn om je Lomography camera mee naartoe te nemen.

Credits: welland

Al een paar jaar bezoek ik verschillende festivals in Europa. Zelf kom ik uit Reading, waar de festivals WOMAD en (heel verrassend) Reading Festival worden georganiseerd. Deze festivals bezoek ik al van jongs af aan en hier is mijn festivalcarrière dan ook mee begonnen.

Festivals die ik iedereen wil aanraden zijn: Benicassim (in Spanje, heb ik zelf twee keer bezocht), Lowlands (Nederland), Pukkelpop (België), Groezrock (België), Oxygen (Dublin), Big Chill (Engeland) en natuurlijk de moeder der festivals: Glastonbury (Engeland).

Credits: welland

Mijn meest recente foto-album is die van Glastonbury. Als onschuldige zestienjarige bezocht ik vier jaar geleden voor het eerst dit festival. Ik werkte bij een currystandje op het terrein. Dit jaar heb ik het groots aangepakt door met tien vrienden er naartoe te gaan.

Credits: welland

Festivals zijn voor mij de perfecte lomo-locatie. Ieder festival is anders en heeft zijn eigen interessante omgeving. De bezoekers voelen zich vrij en op hun gemak waardoor je snel spontane en pure foto’s kan maken.

Credits: welland

De omgeving is verbluffend. Het is een gigantisch evenementen en mensen laten zich snel fotograferen.

Ik hou ervan om op een festival even de tijd te nemen om alles te observeren. Hierdoor krijg ik vaak een goed gevoel over mezelf en anderen.

Credits: welland

Met meer dan 170.000 bezoekers ben je verzekerd van een unieke ervaring die zeer goed past bij de gemiddelde lomograaf. Het is geen geheim dat er op festivals drugs en alcohol worden gebruikt en dit zorgt er juist voor dat mensen zich socialer, creatiever en energieker gedragen. Zo kun je bijvoorbeeld iemand verkleed en geschminkt als tijger tegen het lijf lopen die op het festival iedereen een gratis knuffel geeft, terwijl diegene in het dagelijks leven boekhouder of bankdirecteur is.

Credits: welland

Festivals zijn als steden die maar één keer per jaar te bezoeken zijn en die alleen om muziek en plezier draaien. Als je het geluk hebt zo’n stad te mogen bezoeken, leg dit bijzondere avontuur dan vast!

Credits: welland

Buitenlandse festivals zijn extra leuk door de cultuurverschillen. Je herkent al snel andere modetrends of gebruiken.

Credits: welland

Dit jaar heb ik al verschillende festivals bezocht en mijn LC-A+ en SuperSampler mochten allebei mee naar Glastonbury.

Credits: welland

De LC-A+ is een redelijk dure camera waardoor je hem misschien niet mee durft te nemen. Ik denk dan altijd, je wil leuke foto’s maken, dus dan moet je de camera ook mee naar een leuke plek durven te nemen. Denk er gewoon aan dat je je camera altijd goed opbergt en dan komt het helemaal goed. Hij is er om te gebruiken!

De Lomo LC-A+ staat wereldwijd bekend om zijn fantastische mogelijkheden: automatische belichting, uitgebreid ISO-bereik en de mogelijkheid om meervoudige en lange belichtingen te maken. Koop nu je eigen Lomo LC-A+!

De SuperSampler, de koningin van de multi-lens cameras, is nu verkrijgbaar in blauw. Ze zet 4 achtereenvolgende panorama foto’s op een enkele 35mm foto vol met actie! Zie alle SuperSampler kleuren en versies in onze winkel!

geschreven door welland op 2011-08-22 in #lifestyle #festival #festivals #drink #tents #drugs #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #groezrock #glastonbury #analogue-lifestyle #lowlands #nld #lc-a-supersampler

Meer interessante artikelen