Ode aan het reuzenrad!

Ik ben geobsedeerd door het reuzenrad. Overal waar ik kom probeer ik alle reuzenraderen te bezoeken… en dit wil ik graag met je delen!!

Sinds mijn jeugd ben ik dol op het reuzenrad. Omdat ze zo groot zijn lijkt het alsof de wereld aan je voeten ligt. Ik krijg altijd scheve ogen van het ijzeren web waaruit het rad is opgebouwd. Tegenwoordig ben ik niet meer zo’n lefgozer en maak ik er liever foto’s van. Ik kom niet meer zo graag boven om de wereld van bovenaf te bekijken. Twee of drie jaar geleden heb ik mijn eerste foto van een reuzenrad gemaakt. Sindsdien ben ik daaraan verslaafd!

Vanaf de eerste foto die ik maakte realiseerde ik wat een geweldige dingen het eigenlijk zijn, en nu ga ik speciaal naar de kermis om te kijken of ik een nieuw reuzenrad aan mijn collectie kan toevoegen. Groot, klein, armoedig, pretentieus… Er zijn zoveel verschillende soorten, en ik vind ze allemaal geweldig! Elke keer als de kermis in mijn stad komt, ga ik er heen, alleen om te kijken of het reuzenrad hetzelfde is als het jaar ervoor.

Dit jaar ben ik op Coney Island (New York) geweest, waar ik onder het grootste reuzenrad heb gestaan dat ik ooit heb gezien. Het rad zelf is 45 meter hoog en heeft een diameter van 40 meter. Er kunnen 144 mensen in. Het reuzenrad is in 1989 benoemd als een ‘Official NYC Landmark’.

Ik droom nog over de London Eye. Daar zou ik zo graag nog eens onder willen staan. Wie weet binnenkort!

geschreven door iaki op 2011-07-15 in #lifestyle #film #kermis #rad #nederland #dutch #holland #loveit #nld #obsessie #analoge-levensstijl

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen