Beginnershandleiding voor het vinden van je eigen fotografiestijl

Tegenwoordig is het onvermijdelijk om inspiratie op te doen bij andere fotografen, vooral als ze slechts een paar tikken, swipes en klikken verwijderd zijn. Het zien van alle afbeeldingen die je feed overspoelen kan je inspireren of frustreren, vooral als je een beginner bent. Als je net begint met het ontdekken van je fotografiestijl, hebben we enkele tips verzameld die je misschien nuttig vindt.

Credits: devic, ropi, patorayado & refiksancar

Maak een Mood Board

Verzamel een inspiratiebord met foto's die je leuk vindt en kijk wat er gebruikelijk is. Dit is niet bedoeld om te kopiëren, maar alleen om een idee te krijgen van je visuele voorkeuren. Het nadeel hiervan is dat het kan leiden tot frustratie en je creatieve groei belemmert, omdat je misschien merkt dat je je werk vergelijkt met dat van anderen. Vergeet niet om je moodboard zorgvuldig te gebruiken! Als je je ontmoedigd begint te voelen, log uit en ga door naar onze volgende tip...

Credits: westen30, ebinetoru, brommi, sirio174 & dominik_unbehagen
"I am inspired by light, by color, music, cinema. Words and people inspire me. I do not have specific idols, but I feel inspired every day by the work of many people, especially when it is genuine and when I can make the person behind me visible, know about what they do." - Delfina Carmona

Wees opmerkzaam

Inspiratie is overal om je heen, dus log uit bij je sociale media, stap de deur uit met je camera en houd vluchtige momenten en unieke situaties in de gaten. Gewoonlijk vormen de alledaagse dingen die onopgemerkt blijven interessante onderwerpen.

Credits: cinzi, duffman, -dakota-, canercelikphoto & rudikmz

Wees Best Friends met je camera

Als je net begint, is een upgrade naar een chique camera of meer geavanceerde apparatuur niet nodig. Werk met wat je hebt en leer je camera goed kennen. Natuurlijk kan een eenvoudige point-and-shoot zijn beperkingen hebben in vergelijking met een handmatige spiegelreflexcamera, maar het is opwindend om creatief te worden met een eenvoudige camera. Ken de eigenaardigheden en gebruik het in je voordeel!

"Find a camera that you like and make sure it’s working. Shoot what you like and show off your photos." - Herbert C. Morris, aka herbert-4
Credits: shelter1991, pierlu_rmr, patskevich, canercelikphoto, michelangelo & rebeccalee

Probeer niet zelfbewust te zijn

Het kan verleidelijk zijn om opzettelijk naar situaties te zoeken om de beelden te emuleren die je inspireren. Het is goed om te oefenen, maar het is belangrijker om foto's te maken van dingen die je opvallen. Als je genoeg foto's hebt verzameld, bestudeer je je archief en kijk je of er gemeenschappelijke thema's of onderwerpen zijn.

Credits: loasunnudottir, sergiosechi, oliver_merce, barbarabezina, calfaroz & cherrie

Vraag een vriend of mentor

Soms heb je frisse ogen nodig om een ander perspectief te krijgen. Vraag een mentor of een vriend wiens mening je vertrouwt en respecteert en laat ze naar je foto's kijken. Wees open over feedback, maar vergeet tegelijkertijd niet op je smaak te vertrouwen.

Credits: autumnsaulnier, p3chak, damlateoman, alejandrop, robertofiuza, telma & shelter1991

Als je foto's maakt, voel je je niet beperkt en groeit je groei als fotograaf naarmate je meer en meer foto's maakt. Dus ontspan en vertrouw op je instinct - de belangrijkste tip van alles is om trouw te blijven aan jezelf en je stijl zal zich uiteindelijk openbaren!


Wat is jouw stijl? Laat het ons weten in de comments!

2020-01-08

More Interesting Articles