Tipster: Betere belichting met de Lomo'Instant

Ben je je slecht belichte Lomo'Instant foto's helemaal zat? Geen zorgen, wij helpen je!

Het enige wat je nodig hebt is een simpele lichtmeter, zoals deze.

Credits: @pearlgirl77

De Lomo'Instant camera belicht je foto voor 1/125 seconde en je kan het diafragma in vijf verschillende f/ stops instellen:

-2 = f 32
-1 = f 22
A = f 16
+1 = f 11
+2 = f 8

Omdat ik dit niet uit m'n hoofd wil leren heb ik een 'cheat sheet' gemaakt en dit heb ik aan de onderkant van mijn Lomo'Instant geplakt.

Credits: @pearlgirl77

De Fuji Instax Film heeft een ASA van 800, dus ik stel dit in en meet het licht. Zoals je ziet in dit voorbeeld zou ik het diafragma op 16 moeten zetten. Ik check m'n cheat sheet en zie dat ik niks hoef aan te passen, aangezien de camera al op de A-stand staat.

Credits: @pearlgirl77

Als het resultaat op de lichtmeter niet duidelijk is, ga ik meestal op m'n gevoel af. Als de zon schijnt dan vind ik het fijn om onder te belichten en in de schaduw of op een bewolkte dag laat ik wat meer licht op de film komen. Over het algemeen werkt dit goed en krijg ik goede resultaten. Maar natuurlijk kom ik soms in lastige licht situaties, zoals intens tegenlicht, wat het wat moeilijker maakt. Maar over het algemeen zijn mijn foto's sterk verbeterd door het gebruik van de lichtmeter en met meer aandacht voor de juiste instellingen - met als gevolg meer lol in het maken van de foto's.

Hier zijn wat voorveelden. Bij sommigen was de zon erg sterk, dus heb ik kleurenfilters gebruikt omdat het kleinste diafragma van 32 niet klein genoeg was geweest.

Credits: @pearlgirl77

Veel plezier met je Lomo'Instant
Liefs, Pearlgirl


Check meer foto's van @pearlgirl77 op haar LomoHome

geschreven door pearlgirl77 op 2019-06-11 in #gear #tutorials

De LomoChrome Metropolis is de eerste echt nieuwe kleurennegatiefilm die in jaren is uitgebracht. Na het succes en nu de legendarische status van de LomoChrome Purple en LomoChrome Turquoise, zal deze nieuwe emulsie beschikbaar zijn in 35mm, 110, 120 en 16mm. Doordrenk je foto's in gedempte kleuren, contrast en onverzadigde tonen. Deze film is donker, grungy, heel anders dan alles wat je eerder hebt gezien. Steun ons op Kickstarter en help ons een nieuw tijdperk in te gaan voor filmfotografie!

Meer interessante artikelen