Het uitzicht vanaf boven: tips voor foto's met vogelperspectief

Het is goed om een routine te hebben bij het maken van foto's maar soms is het leuk om iets anders te proberen. Een ander perspectief om toe te voegen aan je repertoire. Check onderstaande foto's met vogelperspectief en raak geïnspireerd door onze gevleugelde vrienden in de lucht.

Natuur

Credits: peter_jurrett, locutus & tienaustin

Ervaar de natuur op een geheel nieuwe manier door foto's te maken vanaf de top van een berg of vanuit een vliegtuig. Leg alles op film vast, weelderige groen, majestueus blauw en sprankelend water. Kies een uitkijkpunt dat het landschap volledig vastlegt. Wees erop voorbereid je erg klein te voelen in deze enorme mooie wereld.

Stadswandeling

Credits: afoung, saviorjosh, graefin & mizzfonky

Wonen in de stad kan vermoeiend zijn, maar het heeft ook zijn voordelen. Zoek het dichtstbijzijnde hoge gebouw en zoek naar een mooie spot voor een aantal mooie kaders. Schiet zowel overdag als 's avonds of 's nachts, de stad heeft veel te bieden voor beide settings. Zoek verborgen afbeeldingen of patronen die zich in het stadsbeeld bevinden en je zal beloond worden met kekke kiekjes van bovenaf.

Creatief

Credits: juszezak, nia_ffm, prinspired & jags

Een ding dat vogelperspectieffotografie interessant maakt, is de vrijheid om met het gezichtspunt te spelen. Fotograferen van bovenaf is heel iets anders dan fotograferen vanaf de grond. Bekijk deze foto's waarin gebruik wordt gemaakt van lijnen, focus en perspectief. Had je ooit gedacht dat trappen, loopbruggen en banken interessant zouden zijn? Wel als je ze vanuit deze hoek bekijkt!

Kleur

Credits: crosschannel, nanigo, boredbone & lazara

Als je foto's maakt terwijl je ergens hoog zit, zul je ook de vele verschillende kleuren waarderen. Van geschilderde daken en nachtlichten tot drukke kruispunten en waterwegen, deze foto's hebben een andere benadering van kleurenfotografie. Experimenteren is leuk, dus laad je favoriete kleurnegatieffilm en begin met fotograferen!

Monochroom

Credits: boccah, panelomo & kojotisko

En als al je kleurenfilms op zijn is het tijd om te switchen naar zwart-wit! Roep je innerlijke straatfotograaf op, alleen vanaf een hoger punt. Wees geduldig en je zal zeker een aantal interessante taferelen zien. Gebruik schaduwen en blijf incognito om je vaardigheden als als straatfotograaf te verbeteren.


We zullen nooit zo vrij zijn als onze vrienden in de lucht maar we kunnen de wereld wel door hun ogen bekijken en dit op film vastleggen. Volg deze simpele tips en voel je de koning van de lucht! Deel je foto's met ons en laat het in de comments weten als je zelf nog goede tips hebt!

geschreven door cheeo op 2019-01-17 in #tutorials

Meer interessante artikelen