Lomography Berlin Kino B&W kookboek

We helpen je graag bij het vastleggen van je herinneringen, vertellen een verhaal en creëren tijdloze fotografische meesterwerken. Daarom hebben we alles samengesteld wat je nodig hebt om het meeste uit onze nieuwe Lomography B&W 400 35 mm Berlin Kino Film te halen. Van nuttige schiettips tot doka's en post-processing advies; we hebben de ultieme gids gemaakt voor het maken van monochrome meesterwerken.

Foto: charreel

Schieten

Deze evocatieve emulsie is panchromatisch, wat betekent dat alle golflengten van het licht zichtbaar zijn voor het blote oog. Hiermee wordt effectief een leeg canvas gemaakt, zodat u deze film aan uw fotografische behoeften kunt aanpassen met behulp van fotografische filters. Afhankelijk van je scène, verhaal of gewenste esthetiek, kunnen filters krachtige creatieve hulpmiddelen zijn om je artistieke visie te helpen realiseren.

Foto's: charreel and sunny_liu

Het beperken van het bereik van kleuren toegestaan door de lens kan meer contrast toevoegen en het uiterlijk van een scène drastisch veranderen. Om je te helpen het perfecte filter te vinden, hebben we een verzameling testopnames gemaakt om de resultaten van het fotograferen met een verscheidenheid aan verschillende filters te demonstreren.

Filters (eerste tot laatste): Oranje, blauw, groen, rood en geel. Foto's: Axel Guelcher, Jimmy Cheng, sunny_liu en Marie Yako

Als de zon ondergaat, kan fotograferen in het donker een uitdaging worden, vooral zonder de hulp van een flitser of een snelle lens. Maak je geen zorgen - net als de schitterende stad die deze film inspireerde, slaapt Berlin Kino nooit. Dankzij zijn brede dynamische breedtegraad, kan Berlin Kino: //shop.lomography.com/en/lomography-film-berlin-kino-35mm-5pack worden opgeschoven naar ISO 800, 1600 of 3200 met behoud van kritische scherpte en contrast. Stel eenvoudig je camera in op de gewenste ISO en schiet weg. Raadpleeg onze sectie over ontwikkeling voor meer informatie over dit proces.

Foto's: rmdetoyato and sunny_liu

Ontwikkeling

Een van de vele mooie aspecten van zwart-witfotografie is de eindeloze creatieve vrijheid die hoort bij ontwikkeling. Als je je film aan het lab wilt overhandigen, raden we aan deze bij ISO 400 (27 ° C) te laten verwerken. Voor nog meer flexibiliteit en vrijheid om te experimenteren, dagen we je uit om het zelf thuis te ontwikkelen.

We hebben een lijst gemaakt van de ontwikkelaars waarvan we denken dat ze het beste zijn om je monochrome meesterwerken tot leven te brengen. Elk produceert een iets ander resultaat om je te helpen een foto te maken in jouw eigen unieke stijl. We raden je aan de instructies van de fabrikant te volgen voor voorbereiding en agitatie.

Kodak HC-110 is een van onze favoriete ontwikkelaars voor het ontwikkelen van monochrome films. Door zijn lage contrast, grote dynamische bereik en fijne korrel, is deze ontwikkelaar met name ideaal voor diegenen die hun foto's willen nabewerken of vergroten. Dit proces, dat details en een grote tonale breedte bewaart, creëert het analoge equivalent van een RAW-bestand, wat de hoogste mate van creatieve vrijheid mogelijk maakt.

Kodak HC-110: B distillatie (1+31) voor 6.5 minuten (20°C)

Als je prioriteit wilt geven aan scherpte of hoge optische getrouwheid, raden we aan Ilford Ilfosol-3 te gebruiken. Deze ontwikkelaar produceert fijne korrel en uitstekende scherpte, perfect voor het afdrukken en vergroten van applicaties, terwijl het ook zorgt voor een goed contrast en indrukwekkende schaduwdetails.

Ilford Ilfosol 3: 1+9 distillatie voor 7 minuten (20°C)

Deze twee klassieke ontwikkelaars leveren een groot contrast en een uitstekende scherpte op. De Kodak D-76 en Rodinal* worden beschouwd als industriestandaard in krachtige en vloeibare ontwikkelaars en produceren indrukwekkende resultaten zonder dat nabewerking nodig is.

Kodak D-76: Stock distillatie voor 9.5 minuten (20°C)

Als je op zoek bent naar een uniek ontwikkelingsproces, maximale zwartheid (Dmax) en verbeterde scanmogelijkheden, dagen wij je uit om het storneringsproces uit te proberen en je negatieven om te zetten in positieven. We raden aan de Rollei Black & White Reversal Kit voor dit proces te gebruiken.

Rollei Black & White Reversal Kit: eerste ontwikkeling voor 9 minutes, de tweede voor 7 minuten

Met Berlin Kino film, is het niet nodig om in het donker te stoppen met fotograferen. Met zijn indrukwekkende toonbereik kun je deze film eenvoudig pushen tot ISO 800, 1600 of 3200, met behoud van details en een gebalanceerd toonbereik, terwijl je ook je afbeeldingen in prachtig analoge korrels snijdt. Deze elementen maken het de perfecte tool voor zelfs de meest uitdagende nachtscènes.

Vergeet niet het lab te vertellen hoeveel stops je hebt gepusht. Als je thuis aan het ontwikkelen bent, helpt deze eenvoudige gids je om het maximale uit je gepushte film te halen. We raden aan om Ilford Microphen te gebruiken, een algemeen verkrijgbare poederontwikkelaar die ontworpen is om een push-bewerking mogelijk te maken zonder de korrel aanzienlijk te vergroten.

  • +1 Stop: 11.5 minuten 20°C
  • +2 Stops: 13.5 minuten 20°C
  • +3 Stops: 15.5 minuten 20°C

Donkere kamer Delight

Berlin Kino film is een een eerbetoon aan de dagen van rokerige donkere kamers die zijn aaneengeregen met natte afdrukken die gloeien in het rode licht. Met zijn indrukwekkende dynamische breedtegraad (vooral wanneer deze is ontwikkeld met Kodak HC-110 of Xtol), is hij perfect voor het maken van afdrukken van hoge kwaliteit.

Deze panchromatische film behoudt alle informatie die je nodig hebt om je monochrome meesterwerken te drukken. Kies uit verschillende filters om het uiterlijk van je vergroting drastisch te veranderen om de perfecte humeurige monochrome afdruk te creëren. We hebben zelf een paar afdrukken gemaakt en werden meteen verliefd - we hopen dat ze je inspireren om je eigen te maken! Bekijk ons Magazine voor meer informatie over het opzetten van een donkere kamer.

Onbewerkt: Links
Foto: kwokhalil

Simpel gezegd: deze fantastische film neemt de details tot hun recht op. Het is een leeg canvas dat wacht om jouw volgende meesterwerk te worden.

--

Geniet van ons Berlin Kino Cookbook! We kunnen niet wachten op je resultaten.

geschreven door sameder op 2018-11-24 in #gear #tutorials

The LomoChrome Metropolis is the first truly new color negative film to be released in years. Following the success and now legendary status of the LomoChrome Purple and LomoChrome Turquoise, this new emulsion will be available in 35 mm, 110, 120, and 16 mm. Drenching your photos in muted colors, poppy contrast, and desaturated tones, this film is dark, grungy, quite unlike anything you've seen before. Back us on Kickstarter and help us usher in a new era in film photography!

Meer interessante artikelen