Diane Arbus: In The Beginning opent in Londen in 2019

_Diane Arbus_is een naam die gemakkelijk in je opkomt als straatfotografie wordt genoemd. Haar afbeeldingen zoals de Child with the Toy Hand Grenade en Identical Twins worden in onze collectieve herinneringen gebrand - een bewijs van de ware kracht van fotografie. Ze was niet het type fotograaf, noch iemand die schroomde en het ongewone afschrikte. In feite verwelkomde Arbus alles wat bizar en nieuwsgierig was in haar leven en werk.

© Diane Arbus

Een nieuwe tentoonstelling met haar vroegste werken zal te zien zijn in de Hayward Gallery in Londen van 13 februari tot 6 mei 2019. Getiteld Diane Arbus: In The Beginning, bevat de tentoonstelling meer dan 100 foto's die Arbus tussen 1956 en 1962 maakte - waarvan er veel nog nooit eerder in Europa zijn geëxposeerd. Dit is een geweldige manier om meer te leren over de iconische fotograaf, haar benadering van fotografie en haar kenmerkende stijl.

Arbus blijft een van de meest interessante fotografen in de geschiedenis. Terwijl anderen hun weg naar boven vonden, koos ze ervoor om naar beneden te klimmen en een wereld te ervaren die verborgen was gebleven. Arbus geloofde in de kracht van fotografie en het potentieel om mensen te laten communiceren met het verhaal dat in het kader wordt vastgelegd. In zekere zin heeft Arbus bijgedragen aan de democratisering van de fotografie, een vriend van de gemarginaliseerde en verstotenen van de samenleving.

© Diane Arbus

Deze aankomende tentoonstelling is gemakkelijk een van de langverwachte foto-evenementen in de geschiedenis. Het landgoed van Diane Arbus was niet altijd zo enthousiast om haar werk aan het publiek te tonen, dus een tentoonstelling met dit genereuze aantal foto's is meer dan welkom.


All information used in this article was sourced from British Journal of Photography.

geschreven door cheeo op 2018-11-19 in #culture #nieuws

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen