Executive Order - Amerikaanse bedrijfsruimten uit de jaren '70

Wanneer mensen naar kantoren kijken, is het enige wat ze zien een vestiging. Voor sociaal-documentarist Susan Ressler is een kantoor een plek waar macht, klasse en sociale status subtiel verweven zijn in een recept voor succes of mislukking.

© Susan Ressler / Joseph Bellows Gallery

Executive Order: Images of 1970s Corporate America is een doorlopende tentoonstelling in de Joseph Bellows Gallery in California. Het is tot 30 november 2018 te bezoeken en toont het werk van kunstenaar, auteur en opvoeder Susan Ressler. De getoonde beelden werden door Ressler vastgelegd met behulp van haar 35mm camera tussen 1977 en 1980, meestal rond het gebied Los Angeles en Mountain West.

© Susan Ressler / Joseph Bellows Gallery

Als we deze ruimtes echter vanuit een ander gezichtspunt bekijken, komen hun bijna artistieke kwaliteiten naar voren. Ze zien eruit alsof ze onderdeel kunnen zijn van een productieset of een gecureerde studio van een kunstenaar. De plaatsing van het meubilair, de plaatsing van kantoorapparatuur en de leegte van kamers die een bijna ongrijpbare, maar zeker opvallende visuele kwaliteit toevoegt aan de beelden.


Informatie afkomstig van Joseph Bellows Gallery.

geschreven door cheeo op 2018-11-17 in #nieuws #places

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen