Een Soul decennium — foto's door Bruce Talamon

Fotograaf Bruce Talamon was getuige van de gouden eeuw van de ziel. Van 1972 tot 1982 was de jonge fotograaf in Los Angeles in staat om de energieke sfeer voor en zelfs achter de schermen van enkele van de grootste acts in soul, R&B en funk te vangen. En je kunt er zeker van zijn dat de afbeeldingen die hij nam niet alleen deugdelijke controles waren, maar de echte deal.

Soul. R&B. Funk. © Bruce Talamon/TASCHEN Books

In zijn nieuwe boek, Soul. R&B. Funk., toont Talamon zijn grotendeels onzichtbare foto's van muziekgroepen en artiesten als Earth, Wind & Fire, Marvin Gaye, James Brown, de Jackson Five, Chaka Khan en Diana Ross - om er maar een paar te noemen. Het boek bevat de onmiskenbare flair van de tijd, de hippe geest van de jaren '70 en enkele van de meest onvergetelijke acts die dat decennium de gouden eeuw van soulmuziek maakten.

Soul. R&B. Funk. © Bruce Talamon/TASCHEN Books

Talamon's nieuwe release is niet alleen een fotoboek, het is een historisch verslag van dit al lang vervlogen tijdperk van muziek. Het is ook een documentair werk dat aandacht verdient, zoals de muziek die in de loop van de tijd in de ether is geïnfiltreerd. Soul. R&B. Funk wordt uitgegeven door TASCHEN boeken, afkomstig uit hun kunsteditie en beschikbaar in XL-indeling. Foto's zijn afkomstig uit de archieven van Bruce Talamon.

geschreven door cheeo op 2018-09-13 in #nieuws

Meer interessante artikelen