Luca Mercedes: 24 uur met de Lomo'Instant Square Glass

Fotograaf Luca Mercedes nam de Lomo'Instant Square Glass mee naar Lissabon, Portugal. Na het fotograferen van de architectuur en de omgeving van de stad, benoemde ze deze foto's "Ansichtkaarten uit Lissabon". Ze stuurde ons de details van de reis inclusief een aantal must sees in Lissabon.


Ansichtkaarten uit Lissabon

Lissabon, waarschijnlijk een van de meest populaire steden in Europa op dit moment, en om een goede reden. Deze adembenemende stad heeft veel te bieden. Geweldige bars, een prachtig uitzicht, heerlijk eten en lieve mensen. De sfeer van deze stad betrapte me de eerste keer dat ik hier was en elke keer dat ik er meer verliefd op werd.

Chillend in het kleine park in de buurt van het Museu Farmacia tijdens het schrijven van dit, luister ik naar een geweldige band en geniet ik van een biertje en het uitzicht over de Tijeo en de heuvels die deze stad maken. Geen slechte start voor een vrijdagmiddag.

Neem de veerboot naar de andere kant van de Tejo (Cachilas) en maak een wandeling langs het water naar het park aan het einde van de brug. Het lijkt op de Golden Gate Bridge - en wordt er vaak mee vergeleken, maar is gebouwd door hetzelfde bedrijf dat de San Francisco - Oakland Bay Bridge heeft gebouwd. Ga luncheb in de Atira-te Rio (heerlijk eten). 'S Avonds krijg je je heerlijke, Portugese, Japanse fusionvoedselervaring in Sea Me en sluit je de avond af met cocktails in Park (een cocktailbar op het dak bovenop een parkeergarage).

Het is gemakkelijk om Lissabon te doorkruisen, maar alleen verdwalen in de kleine straten van Baixa Chiado is voldoende om nooit meer te willen vertrekken. Als je naar de zonsondergang kijkt in Jardim do Alto de Santa Catarina en luistert naar geweldige muzikanten die een sundowner show spelen, weet je dat dit een plek is waar je de rest van je leven kunt doorbrengen.

Zonder twijfel - Lissabon is mijn favoriete Europese stad. Het is divers, relaxed en heeft zoveel te bieden. Een rijke cultuur, geweldig nachtleven, prachtige architectuur en een rustige en zoete sfeer.

Ik weet waar ik een appartement wil kopen. Ik hoop dat ik sneller ben dan jij! Portugees is vrij moeilijk te leren (net als Duits), maar ik ben meer dan enthousiast om dit de komende jaren te doen. Deze wereld is zo rijk, mooi en interessant - ik zou willen dat iedereen net zo kon reizen als ik in de afgelopen 12 jaar. Portugal haalt zeker mijn top 10 bestemmingen waar ik tot nu toe ben geweest.

Maar als je maar één plaats in Europa kon kiezen, zou ik Lissabon/Portugal kiezen.

Later,
Luca


Je kunt de Lomo'Instant Square Glass scoren in onze Lomography Online Shop. Zie meer van Luca's foto's op haar Instagram

geschreven door sarahlindsayk op 2018-09-11 in #gear #places

Benoemd Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

De Lomo’Instant Square is 's werelds eerste en enige volledig analoge camera die vierkante Instax foto's schiet. Hiermee je de wereld in een krachtige momentopname vastleggen terwijl het vierkante frame de weg vrij maakt voor wacky composities. Met een 95mm glazen lens (45mm equivalent) en een automatische modus die zorgt voor de juiste belichting, maakt de Lomo'Instant Square het super gemakkelijk om scherpte, perfect belichte snapshots te schieten.

Meer interessante artikelen