Willy Ronis: Een visuele kijk op Venetië

De Tre Oci Gallery opent een zeldzaam vertoon van de Franse straatfotograaf Willy Ronis en zijn visuele interpretaties van Venetië in de Willy Ronis: Venice/Three Oils show, starting 6 September.

Willy Ronis, Usine Lorraine-Escaut, Sedan, 1959; Willy Ronis, Vincent, sur la route des vacances, 1946; Willy Ronis, Fondamente Nuove, Venise, 1959, Willy Ronis, Ministère de la Culture / Médiathèque de l’architecture et du patrimoine /Dist RMN-GP © Donation Willy Ronis

Ronis werd geboren in Parijs en was de zoon van een eigenaar van een fotografie studio in Montmartre, zijn vader. Zijn moeder gaf hem vanaf jonge leeftijd pianolessen en vanaf toen heeft muziek een enorme invloed gehad op de visuele vertelling van Ronis. Ronis nam de fotografiestudio over nadat zijn vader aan kanker was gestorven, en de mensen zoals Alfred Stieglitz en Ansel Adams inspireerden hem meer om fotografie als passie op zich te nemen. Uiteindelijk verkocht hij de studio en richtte hij zichzelf op als freelance fotograaf, zijn eerste werk gepubliceerd in Regards. Hij werd onderdeel van de beroemde tentoonstelling The Family of Man, en was een fotojournalist tijdens het WWI-tijdperk.

Ronis is meer bekend om zijn opnames in Parijs en de Provence, maar hij fotografeerde ook Venetië. Hij bleef fotograferen totdat hij niet meer alleen kon lopen, in 2001, daarna schreef hij boeken voor Taschen. Ronis stierf op 99-jarige leeftijd in 2009.

Willy Ronis, Les Amoureux de la Bastille, Paris, 1957; Willy Ronis, Dans le parc d_un château de Touraine pendant le repos du cirque Pinder, 1954; Willy Ronis, Place Vendôme, Paris, 1947; Willy Ronis, Le Nu provençal, Gordes, 1949; Willy Ronis, Le Petit Parisien, 1952, Willy Ronis, Ministère de la Culture / Médiathèque de l’architecture et du patrimoine /Dist RMN-GP © Donation Willy Ronis

Zie Ronis sublieme beelden tot 1 januari 2019..


Afbeeldingen zijn afkomstig uit de persmap.

2018-09-03 #nieuws

Meer interessante artikelen