Fotograaf Diane Patrice brengt onbekende candid shots uit van Amy Winehouse

Vóór de tatoeages, de gedurfde eyeliner en het kenmerkende verwarde opgestoken haar was er de eigenzinnige Amy Winehouse die zou poseren voor relaxte momentopnamen. Het is gemakkelijk om Winehouse te onthouden met haar geweldige stem, aanstekelijk ritme en een groter levensechte persona, maar er is veel meer.

© Diane Patrice

Fotograaf Diane Patrice heeft zojuist enkele onbekende foto's van de muzikaal genie vrijgegeven, wat een ander beeld van haar schildert. Wat je op Patrice's foto's kunt zien, is een meer ontspannen en relaxte Winehouse, vrij van de make-up en het zware karakter waar velen bekend mee zijn.

De foto's zijn in de trant van "a-day-in-the-life" van de toekomstige superster van muziek, waar de meeste locaties en styling door Winehouse zelf waren gekozen. De beelden hebben een natuurlijke uitstraling met speelse achtergronden en kleuren die een contrast vormen met de latere donkere en broeierige beelden van Winehouse.

© Diane Patrice

Patrice nam de foto's van Winehouse in 2004 met een Hasselblad-camera. De zangeres was toen net 21. Winehouse zou een van 's werelds grootste namen in de muziekindustrie worden met nummers als Rehab, Valerie en You Know I'm No Good. Ze bracht een bepaalde intensiteit naar het podium en de geluidsgolven met haar kenmerkende dreunende stem. Deze fotoserie van Diane Patrice laat de minder bekende kant van Amy Winehouse zien voordat ze het toppunt bereikt.

© Diane Patrice

Volgens Fstoppers kan iedereen die geïnteresseerd is in Patrice's afbeeldingen contact opnemen met Whitebank Fine Art voor one-of-a-kind gesigneerde prints. De Amy Winehouse Foundation is ook ingesteld op het veilen van twee werken van Whitebank Fine Art om kansarme jongeren te helpen de gevolgen van drugs- en alcoholmisbruik te bestrijden.


Dank aan Richard White en Diane Patrice voor de foto's. Alle informatie is afkomstig van Fstoppers en The Independent. Wil je meer van Diane's werk zien? Bezoek dan haar website to see more.

geschreven door cheeo op 2018-08-22 in #nieuws #people

Meer interessante artikelen