Tips voor een Lomografische zonsondergang

Zonsondergang — als je hebt er é´´nn gezien, heb je ze allemaal gezien, toch? Tenzij je natuurlijk door Lomography lenzen kijkt. Hier zijn enkele snelle tips voor starters!

Credits: lomomowlem

Integreer eenvoudige elementen

Met de zon die aan de horizon dompelt, is het verleidelijk om de prachtige lucht te schieten zoals jij het ziet. Maar houd extra details in de gaten die wellicht bijdragen aan je compositie: een boot die voorbijvaart of een deel van het stadsleven. Je hoeft niet eens de lucht in om je foto op nemen— de 'glow' van het Gouden Uur kan al goed genoeg zijn. Check de prachtige vignetten die een aantal community members hebben weten te maken met de Lomo LC-A+.

Credits: kylesherman, fotobes, gunship & future_analog

Doe een Double-Take

Keer op keer hebben we ons altijd verbaasd over hoe meerdere belichtingen een uniek perspectief op een foto kunnen brengen. Gebruik de zonsondergang als een kleurrijke textuur om een nieuw visueel verhaal te creëren. Gebruik de MX (multiple exposure) knop van je Lomo LC-A+ (of welke Lomography camera met MX modus je ook maar wilt) voordat je je eerste foto neemt/.

Credits: lomomowlem, fotobes & gocchin

Speel met kleur

Zonsondergangkleuren zijn van nature geweldig - de diepe tinten en verbluffende hellingen zijn echt onverslaanbaar. Wil je eens een andere kleurverschuiving proberen? Gebruik diafilm en laat deze cross-processen of experimenteer eens met kleurengelfilters!

Credits: dabai, lazybuddha & paula412

De Lomo LC-A+ legt al je kleurrijke momenten vast. Bezoek de Online Shop om onze collectie te bekijken, van fantastische cameras tot lenzen en funky films.

2018-08-18 #gear #tutorials

Meer interessante artikelen