Tips voor een Lomografische zonsondergang

Zonsondergang — als je hebt er é´´nn gezien, heb je ze allemaal gezien, toch? Tenzij je natuurlijk door Lomography lenzen kijkt. Hier zijn enkele snelle tips voor starters!

Credits: lomomowlem

Integreer eenvoudige elementen

Met de zon die aan de horizon dompelt, is het verleidelijk om de prachtige lucht te schieten zoals jij het ziet. Maar houd extra details in de gaten die wellicht bijdragen aan je compositie: een boot die voorbijvaart of een deel van het stadsleven. Je hoeft niet eens de lucht in om je foto op nemen— de 'glow' van het Gouden Uur kan al goed genoeg zijn. Check de prachtige vignetten die een aantal community members hebben weten te maken met de Lomo LC-A+.

Credits: kylesherman, fotobes, gunship & future_analog

Doe een Double-Take

Keer op keer hebben we ons altijd verbaasd over hoe meerdere belichtingen een uniek perspectief op een foto kunnen brengen. Gebruik de zonsondergang als een kleurrijke textuur om een nieuw visueel verhaal te creëren. Gebruik de MX (multiple exposure) knop van je Lomo LC-A+ (of welke Lomography camera met MX modus je ook maar wilt) voordat je je eerste foto neemt/.

Credits: lomomowlem, fotobes & gocchin

Speel met kleur

Zonsondergangkleuren zijn van nature geweldig - de diepe tinten en verbluffende hellingen zijn echt onverslaanbaar. Wil je eens een andere kleurverschuiving proberen? Gebruik diafilm en laat deze cross-processen of experimenteer eens met kleurengelfilters!

Credits: dabai, lazybuddha & paula412

De Lomo LC-A+ legt al je kleurrijke momenten vast. Bezoek de Online Shop om onze collectie te bekijken, van fantastische cameras tot lenzen en funky films.

2018-08-18 #gear #tutorials

Meer interessante artikelen

 • Color Chronicles: "Qing" deconstrueren

  2018-05-21 #culture
  Color Chronicles: "Qing" deconstrueren

  Kleuren betekenen voor alle lagen van de bevolking iets anders. De kleur Qing is een speciale kleur in China, een van de originele traditionele kleuren van het vasteland. Lomography probeert de betekenis te begrijpen van elke complexe kleur en wat dit betekent voor de meeste fotografen.

 • Analoog de wereld rond: Finland

  2017-11-23 #places
  Analoog de wereld rond: Finland

  “Analoog de wereld rond” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Vandaag laat Sami Niemeläinen (@santtu98) het prachtige uitzicht op het "land van de duizend meren" in de winter zien.

 • Lomography Benelux tipt: The Art of Analog Photo Printing met meesterdrukker Peter Svenson

  geschreven door miss_madri op 2017-10-25 in
  Lomography Benelux tipt: The Art of Analog Photo Printing met meesterdrukker Peter Svenson

  Hoe wordt een uitzonderlijke analoge fotoprint gemaakt? Huis Marseille nodigt je uit in AAP-lab, de werkplaats van meesterdrukker Peter Svenson, waar hij prints heeft gemaakt voor toonaangevende kunstenaars zoals Rineke Dijkstra en Jacqueline Hassink.

 • Shop Nieuws

  De Lomo'Instant Sanremo

  De Lomo'Instant Sanremo

  Dit is de Lomo'Instant Sanremo Camera! De Lomo'Instant is de instant camera van perfect formaat die je overal mee naar toe neemt. Een supercreatieve manier om fantastische instant foto's te schieten!

 • Analoog de wereld rond: Londen, Verenigd Koninkrijk

  2017-10-11
  Analoog de wereld rond: Londen, Verenigd Koninkrijk

  “Analoog de wereld rond” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Vandaag vertolkt lomograaf Mafalda Sousa haar liefde voor Londen door middel van literatuur en dubbele belichtingsfoto's.

 • Khaki is ook een kleur

  2018-07-31 #culture
  Khaki is ook een kleur

  Stap weg van je primaire primaire en secundaire kleuren en maak een wandeling over het kleurenwiel. Deze week is het de beurt aan kaki en proberen we betekenis van deze aardse pastelkleur probeert te begrijpen.

 • De zon achterna met de Lomo'Instant Square

  2017-09-27 #culture
  De zon achterna met de Lomo'Instant Square

  Niets anders dan grijze vlaktes en beton kleuren de stad. Op de meeste dagen is de stad zo bleek. Misschien heb je enkele gele vitaminen nodig als je dagelijkse dosis. Vind ze in welke vorm dan ook en met de Lomo'Instant Square.

 • Shop Nieuws

  Dit is de LomoKino

  Dit is de LomoKino

  Geniet van de magie van het maken van films en het vastleggen van 144 frames op 35mm film met de LomoKino!

 • LomoAmigo Ramazan Barlas gaat op zoek naar de grenzen van de Simple Use Camera

  geschreven door miss_madri op 2017-09-30 in
  LomoAmigo Ramazan Barlas gaat op zoek naar de grenzen van de Simple Use Camera

  LomoAmigo Ramazan Barlas staat bekend om zijn geometrische creaties die een eigen leven lijken te leiden. Hij zoekt graag de grenzen op van het (on)mogelijke en in dit kader vroegen we hem onze Simple Use Camera te testen. De resultaten zie je hieronder.

 • Analoog de wereld rond: Georgië

  2018-01-08 #places
  Analoog de wereld rond: Georgië

  “Analoog de wereld rond” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Vandaag is het de beurt aan lomograaf Inès de Ferran met de cultuur en grandeur van Georgië.

 • Behind The Scenes: het filmen van "Psycho (1960)"

  2017-12-16 #culture
  Behind The Scenes: het filmen van "Psycho (1960)"

  Alfred Hitchcock's "Psycho" is een film-noir klassieker en meesterwerk dat filmliefhebbers blijven prijzen. Voor de bewonderaar van de Hitchcockian cinema wil je misschien een kijkje nemen in dit achter-de-schermen album.

 • Shop Nieuws

  20% korting op geselecteerde Fisheye camera's!

  20% korting op geselecteerde Fisheye camera's!

  Zie de wereld op een geheel nieuwe manier met onze Lomography Fisheye camera's: geselecteerde edities zijn nu met 20% korting verkrijgbaar!

 • Monday Moodboard: Herfst, Gebladerte, Florilége

  2017-10-23 #culture
  Monday Moodboard: Herfst, Gebladerte, Florilége

  Herfstbladeren en bloemen versieren de omgeving nu de kou dichterbij komt. Het is een andere wereld; alles wat eens groen was verandert nu in de contrasterende rode en oranje kleuren. Geniet van de korte herfstdagen en lange koude avonden met deze Monday Moodboard.

 • Win een geweldige Lomography mand!

  2017-11-15 #nieuws
  Win een geweldige Lomography mand!

  Het hele jaar door is het gemakkelijk om afgeleid te worden van wat echt belangrijk is: vrienden en familie. Denk aan de belangrijkste mensen in je leven tijdens dit kerstseizoen voor een eenmalige kans om een speciale Lomography mand te winnen, inclusief de iconische Lomo LC-A +!

 • Found in Translation: Alleen maar "Pretoogjes"

  2018-05-18 #culture
  Found in Translation: Alleen maar "Pretoogjes"

  De schoonheid van taal is de variantie van betekenissen die exclusief zijn voor een cultuur. Sommige dingen, gevoelens en omstandigheden houden meer gewicht en nuance in. Vandaag nemen we een kijkje in portretten die zijn geïnspireerd op pretoogjes.