Simpele trucs voor geweldige lichtstrepen

Fotograferen met de Bulb-modus kan een van de meest spannende manieren zijn om creatieve nachtopnamen te maken. Auto's die voorbij rijden, neonreclames, lantaarnpalen en verlichte etalages veranderen in verbluffende, kleurrijke lichtstrepen bij een lange belichting. Andere lichtbronnen zoals gloeistaafjes, zaklampen of Lomography light painters komen ook van pas als je je lichtstreep-game wilt uitbreiden. Dus leg je flits opzij, pak een statief en een Lomography camera met Bulb-modus en ga er voor!

Credits: sumlom

Door de camera op de Bulb-modus te zetten, kun je de sluiter zo lang open houden als je wilt. Met dit proces kun je omgevingslicht in je lens opnemen, daarom werkt dit het beste 's nachts. Als je de camera overdag in de Bulb-modus zet, worden je foto's overbelicht.

Credits: hodachrome, endorphin & achmad-magabutz

Schakel om te beginnen je camera naar de Bulb-modus. Zet je camera op een stabiel oppervlak of statief, of ga freestyle en beweeg je camera rond voor gekke en onvoorspelbare resultaten! Wanneer je op de sluiterknop drukt en al het licht binnen laat, neemt de camera de lichte strepen op, dus het is ook de ideale tijd om te tekenen met je lightpainting tools. Teken figuren, schrijf woorden of beweeg je hand willekeurig. Laat de ontspanknop los zodra je klaar bent - dat is alles!

Diana F+

De classic Diana F+ geeft een stralend en dromerig effect. Voor soepele, trillingsvrije lichtstrepen moet je je camera stabiel op een statief houden. Een lichte schok zal resulteren in zachte vervaging en gloed - iets om in gedachten te houden als je op zoek bent naar een meer abstracte look.

Credits: nickpage, candeeland, susielomovitz & jandra

Fisheye No. 2

Met de Fisheye No. 2 krijg je een perspectief van 170 graden, dus gebruik het in je voordeel en schiet vanuit verschillende hoeken op creatieve vervormingen. Gebruik het om je levendige lichtstrepen in een compacte cirkel te omsluiten!

Credits: tracyvmoore, chikapop, emma-sailor, sverrall & geltona

Lomo LC-A+

Ok, dus de Lomo LC-A+ dheeft geen Bulb-modus, maar dat moet je er niet van weerhouden om lange belichtingen te doen: bedek eenvoudig de lichtmeter met je vinger of een stuk zwarte tape.

Credits: elusif, ohlordy, aim2run, sadmafioso & fuzztone04

Klaar om te schieten? Kies je Lomography camera uit onze Online Shop! Deel je foto's op je LomoHome, we zijn benieuwd!

2018-08-15 #gear

Meer interessante artikelen