Khaki is ook een kleur

De kleur kaki dateert al in 1848, het is een leenwoord van Hindostani dat 'grondkleurig' betekent, en op zijn beurt komt van het Perzische woord khak, wat aarde betekent.

Credits: marcomaestro, yanushka, kitija & dhuffone

Deze aardachtige kleur werd onmiddellijk gebruikt voor kleermakerswerk. Khaki werd voor het eerst gedragen door het Brits-Indiase leger, ontleend aan het idee van Sir Henry Lawrence, een gouverneur-generaal gestationeerd in India. Vanwege de hevige temperatuur in het Indiase klimaat, wilde Lawrence kleding dragen die comfortabel, lichtgewicht zou zijn en een die het stof van India's terrein zou evenaren. Khaki werd een bekende kleur onder het leger nadat het Brits-Indiase leger het had aangenomen, gevolgd door het Amerikaanse leger totdat het een gemeenschappelijke kleur werd onder legers. Tegenwoordig, als je kaki zegt, verwijs je ook naar broeken van allerlei soorten beige kleur.

Omdat kaki de originele camouflage is, is het gemakkelijk om de kleur vast te leggen door middel van fotografie, omdat er veel dingen in onze natuurlijke wereld zijn die kaki dragen. Maar als je je afbeeldingen met kaki durft te drenken, ga dan voor de Vandyke process of een redscale film zoals de Lomography Redscale XR 50-200 en trek de ISO naar 50 of lager terwijl je afbeeldingen van lichte kleuren maakt. Je hebt dan een grote kans om deze stoffige kaki kleur te krijgen.

Credits: hanat9651, rls, fade93, dupdupdee, menrea, rodew & jm60

2018-07-31 #culture

Meer interessante artikelen

 • Color Chronicles: "Qing" deconstrueren

  2018-05-21 #culture
  Color Chronicles: "Qing" deconstrueren

  Kleuren betekenen voor alle lagen van de bevolking iets anders. De kleur Qing is een speciale kleur in China, een van de originele traditionele kleuren van het vasteland. Lomography probeert de betekenis te begrijpen van elke complexe kleur en wat dit betekent voor de meeste fotografen.

 • Analoog de wereld rond: Georgië

  2018-01-08 #places
  Analoog de wereld rond: Georgië

  “Analoog de wereld rond” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Vandaag is het de beurt aan lomograaf Inès de Ferran met de cultuur en grandeur van Georgië.

 • Monday Moodboard: Herfst, Gebladerte, Florilége

  2017-10-23 #culture
  Monday Moodboard: Herfst, Gebladerte, Florilége

  Herfstbladeren en bloemen versieren de omgeving nu de kou dichterbij komt. Het is een andere wereld; alles wat eens groen was verandert nu in de contrasterende rode en oranje kleuren. Geniet van de korte herfstdagen en lange koude avonden met deze Monday Moodboard.

 • Shop Nieuws

  Dit is de Lomo'Instant Lake Tahoe!

  Dit is de Lomo'Instant Lake Tahoe!

  Zeg hallo tegen de glanzende, zwarte en grijze belichaming van rust en avontuur geïnspireerd op het grootste bergmeer in Noord-Amerika! Dit is de nieuwe Lomo'Instant Lake Tahoe!

 • Monday Moodboard: Rustgevend pastel

  2018-03-05
  Monday Moodboard: Rustgevend pastel

  De maandagmorgen is de boosdoener voor je wekelijkse hoofdpijn. Om de pijn wat te verlichten, hebben we een aantal visuele kalmerende middelen in het Monday Moodboard van deze week.

 • Win een geweldige Lomography mand!

  2017-11-15 #nieuws
  Win een geweldige Lomography mand!

  Het hele jaar door is het gemakkelijk om afgeleid te worden van wat echt belangrijk is: vrienden en familie. Denk aan de belangrijkste mensen in je leven tijdens dit kerstseizoen voor een eenmalige kans om een speciale Lomography mand te winnen, inclusief de iconische Lomo LC-A +!

 • Zelfportret Fotografie: Een kunst uit de geschiedenis

  2017-11-28 #culture #videos
  Zelfportret Fotografie: Een kunst uit de geschiedenis

  Aan de kant, selfies. De kunst om je zelfportret te maken is een langlopende traditie en als je je "selfie"-game wilt verhogen, waarom leer je dan niet de do's en don'ts van zelfportretten?

 • Shop Nieuws

  Dit is de LomoKino

  Dit is de LomoKino

  Geniet van de magie van het maken van films en het vastleggen van 144 frames op 35mm film met de LomoKino!

 • Waarom het belangrijk is om kunst verder te bestuderen

  2017-12-02 #tutorials #videos
  Waarom het belangrijk is om kunst verder te bestuderen

  Wat je passie ook is, de technische knowhow zal nooit voldoende zijn. Het is belangrijk voor de groei van een kunstenaar om verder te gaan dan de woordenlijst van kunst.

 • Instant fotografie: toen en nu

  2017-09-07 #nieuws
  Instant fotografie: toen en nu

  Instant fotografie heeft een lange weg afgelegd, en het is nog steeds even leuk. De wereld van instant bloeit met geweldige ontwikkelingen om instant fotografie fris en fruitig te houden.

 • Caffenol Workshop: ontwikkel je eigen zwart-wit rol!

  geschreven door anna-lomo op 2017-09-06 in
  Caffenol Workshop: ontwikkel je eigen zwart-wit rol!

  Het is weer tijd voor onze favoriete workshop: een middag die draait om koffie en zwartwit-film! We hebben het over de Caffenol workshop. Op 26 november organiseren we een workshop bij het Hoxton hotel waarbij jij, na het volschieten van je filmrolletje met onze La Sardina camera, je eigen foto's gaat ontwikkelen in koffie! Dit wordt een geweldige middag die je niet wilt missen. Bestel je tickets hier!

 • Shop Nieuws

  Blauw-wit met de Lomo'Instant San Sebastián

   Blauw-wit met de Lomo'Instant San Sebastián

  De Lomo’Instant San Sebastián is in prijs verlaagd! Deze camera staat garant voor creatieve snaps in een kleurrijke handomdraai. Bestel 'm voor €119,00 in de Online Shop!

 • Paris RollerGirls: Eerste indrukken van de Lomo Instant Square

  2017-09-22 #people
  Paris RollerGirls: Eerste indrukken van de Lomo Instant Square

  We leenden de Lomo'Instant Square aan Margaux Pendelio, een Paris Rollergirls speler, en aan Cédric Hervaud, fotograaf van deze vrouwelijke competitie. Bij de gelegenheid hebben we de rol derby en fotografie met Margaux en Cédric besproken.

 • Monday Moodboard: Oogstseizoen

  2017-10-02 #culture
  Monday Moodboard: Oogstseizoen

  Naarmate de herfst nadert, beginnen de rijstplantages, gewassen en vegetatie te groeien en hun cyclus te voltooien. Voor het Monday Moodboard van deze week brengen we de tweede lente, doordrenkt in carotenoïden en rood.

 • Tipster: Maximaliseer je Instants! (Deel 1)

  2017-09-01 #tutorials
  Tipster: Maximaliseer je Instants! (Deel 1)

  Instant fotografie is om van te houden. Het idee dat een foto zich in je handpalm ontwikkelt is geweldig en spannend, maar dat is nog maar het begin. Wat je daarna doet met je instant foto's maakt het nog leuker!