PinBox — Terug naar de basis: 120 Pinhole Camera

De DIY-spirit is sterk met dit nieuwe project van Hamm Camera Company. De PinBox Camera Obscura — een DIY pinhole camera die geschikt is voor zowel beginners als gevorderde fotografen.

PinBox is nog vers uit de creatieve fabriek van het bedrijf en vormt een kruising tussen creatief en een leermiddel. De mensen bij Hamm Camera Co. wilden iets dat zowel gebruikt kan worden om lo-fi-foto's te maken als om nieuwkomers de basis van camerabouw te leren. Hun doel was om de community te inspireren met een eenvoudige camera die iedereen zelf kan bouwen.

Elke PinBox-set wordt geleverd met een blauwdruk, zodat gebruikers extra camera's kunnen maken terwijl ze doorgaan. PinBox is in wezen een oefening in het ontwerpen en bouwen van camera's. Niet alleen leren gebruikers meer over de grondbeginselen van het bouwen van hun eigen camera, ze kunnen ook creatief worden met de manier waarop ze het bouwproces benaderen. Het is leuk en leerzaam, precies zoals fotografie hoort te zijn.

De kartonnen pinhole-camera laat veel aan de verbeelding over, zowel tijdens het maakproces als bij het maken van de echte afbeelding. Het chemisch geëtste pinhole is precies, terwijl de 3D-machinaal bewerkte spoelhouders het gemakkelijk maken om films vooruit en terug te spoelen. Bovendien maakt het feit dat PinBox 120 film neemt, het een uitstekende keuze voor experimentele fotografie. Ervaren gebruikers zullen genieten van hoe zo'n eenvoudige camera artistieke 6x6-foto's in slechts enkele minuten kan vastleggen.

PinBox is de opvolger van de vorige creatie van Hamm Camera, de NuBox1. Hamm Camera Co. op Kickstarter om hun nieuwe cameraproject te financieren en het heeft zijn doel van $ 2.000 al gehaald. De kartonnen pinhole box camera krijgt veel liefde en dat maakt ons analoge hart gelukkig. Ben je een fan van pinhole fotografie en doe-het-zelf projecten dan is dit nieuwe aanbod van Hamm Camera Co. misschien een goede keuze voor jou. Ga naar hun Kickstarter-campagne om ze te steunen!
---

Dank aan Robert Hamm voor het leveren van de afbeeldingen en informatie voor dit artikel. Als je geïnteresseerd bent in hun werk, kun je naar hun site website gaan voor meer informatie.

geschreven door cheeo op 2018-07-27 in #gear #nieuws #videos

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen