Mooie familiemomenten – Frenchyfyl en de Diana Instant Square

Communitylid @frenchyfyl heeft in enkele jaren meer dan 2000 foto's toegevoegd aan zijn Lomohome en hij kijkt er altijd naar uit om nieuwe camera's uit te proberen. Zijn benadering van fotografie overtuigde ons ervan dat hij de Diana Instant Square moest testen! Hij woont in het zuiden van Frankrijk en vertegenwoordigt zijn huidige gezinsleven en de alledaagse schoonheid van de natuur die rond zijn huis blijft groeien. In dit interview vertelt @frenchyfyl over zijn passie voor photography, zijn eerste contact met Lomography en zijn wat hij vindt van de Diana Instant Square.

Hoi Frenchyfyl! Zou je jezelf in een paar regels kunnen introduceren?

Ik ben grafisch ontwerper en webdesigner en woon in een klein dorpje in de Drôme in Frankrijk, dat ik graag het paradijs op aarde noem. Ik ontdekte Lomography in 2011, toen ik een Lomostore betrad op de hoek van een oude straat in Barcelona.Ik kwam eruit met een Diana F+ en ik meteen het Lomo virus te pakken! Vanaf dat moment heb ik ongeveer vijftien analoge camera's aangeschaft, een aantal geavanceerde maar veel "speelgoedcamera's" waarmee ik veel plezier heb!

Foto's gemaakt door @frenchyfyl met de Diana Instant Square.

Wat is je benadering van fotografie en hoe zou je je beeldmateriaal omschrijven?

Ik zou mezelf eerder als Lomograaf omschrijven dan als fotograaf: plezier en spontaniteit begeleiden mijn acties in plaats van een artistiek onderzoek. In die zin is de 8e regel van Lomography "Don't think, just shoot" degene die mij het meest vertegenwoordigt. Ik heb het gevoel dat Lomography analoge fotografie volledig heeft gedemocratiseerd en het is verbazingwekkend. Je hoeft geen professional te zijn en het belangrijkste is om plezier te hebben! Daarnaast gaan mijn foto's alle kanten op, afhankelijk van mijn humeur en impulsen. De onderwerpen zijn meestal gericht op mijn dagelijks leven: mijn familie, vrienden en reizen ... net als iedereen!

We weten dat je behoorlijk wat Lomography-camera's hebt uitgeprobeerd, inclusief de Diana F +. Wat vind je het leukst aan deze camera?

Toen ik in 2011 de Lomography-winkel binnenkwam en ik niets wist van deze camera's, was de Diana F+ de eerste die me opviel. De vintage look verraste me! Toen de verkoper me vertelde dat het vierkante afbeeldingen produceerde, sloeg mijn hart op hol. Bovendien deed het me denken aan een plastic camera die ik zag in een Pif Gadget-tijdschrift toen ik 8 jaar oud was. Wat ik zo leuk vind aan de Diana, boven haar prachtige uiterlijk, is de lichtheid, de handmatige instellingen voor belichting en focus en, natuurlijk, het vierkante formaat van de afbeeldingen! Ik ben ook dol op het lo-fi-aspect dat verrassende resultaten oplevert: de beelden kunnen zacht en dromerig zijn, of zeer contrasteren met een sterk vignet, en we zijn nooit zo zeker van de resultaten. Ik ben dol op deze verrassingen en ze zijn vaak verbluffend!

Maak je ook instant foto's?

Ik moet toegeven dat ik het een paar keer geprobeerd heb. ik heb een Lomo Instant Automat Glass, en ik gebruikte het voor feestjes, met vrienden en familie, om de resultaten direct te zien en de afbeeldingen uit te delen als een cadeautje. Maar de Diana Instant Square verraste me. Instant fotografie werd een groot deel van mijn productieve werk! (ja, ik gaf toe: ik haastte me om de Kickstarter-campagne op de eerste dag te steunen ...)

Wat was je eerste reactie bij het ontdekken van de nieuwe instantcamera, de Diana Instant Square?

Mijn eerste reactie: Wow!! Yes, het is een Diana!
Ik zal eerlijk zijn: ik was bang dat als ik de doos zou openen, ik onmiddellijk een camera zou ontdekken die zich als een Diana had vermomd. Maar nee, het was een echte Diana! Zelfs de lenzen zijn uitwisselbaar, je vindt dezelfde instellingen, hetzelfde gevoel als je hem vasthoudt, en het staat zelfs dezelfde resultaten to ... Een Diana waar je ogenblikkelijk de resultaten kunt zien, is dat niet magisch?

@frenchyfyl maakt een demonstratie van verschillende lenzen (38mm, 55mm, 75mm, 110mm)!

Voor welke gelegenheden zou je de Diana Instant Square aanbevelen?

Het verbond twee werelden: de vriendelijkheid van de instant en de persoonlijke voldoening van het gebruik van een echte analoge camera. We kunnen het echt aan vrienden laten zien (breng dit vreemde vintage voorwerp naar een evenement, je wordt de koning / koningin van de nacht) of gebruik het als een Diana F+ om analoge afbeeldingen in vierkant formaat te maken.
Deze combinatie van beide werelden is de grote kracht van de Diana Instant Square.

Bij Lomography zijn we allemaal verleid door jouw serie. Wat inspireerde je voor deze foto's in vierkant formaat?

Mijn dochter @lilizoe! Toen ze erachter kwam dat ik een paar dagen de Diana Instant Square mocht testen, was ze zo entousiast dat ze aanbood te helpen. Ze was een model en gaf me ook 'leuke' ideeën. Toen ze zestien was, zei ik tegen mezelf dat haar jeugd ideaal zou zijn. Ik zie duidelijk dat jonge mensen zich meer en meer aangetrokken voelen door instant fotografie!

Welk advies zou je kunnen geven aan jonge fotografen die de Diana Instant Square proberen?

Als de fotograaf de Diana F + kent, heb ik geen advies te geven: hij of zij zal niet gedesoriënteerd zijn!
Voor degenen die net met hun Diana zijn begonnen en nooit eerder een instantcamera hadden, zou ik aanraden om langzaam te beginnen met het respecteren van de belichtingsinstellingen die overeenkomen met het omringende licht. De foto's zullen geweldig zijn en je zult meteen tevreden zijn. Daarna, als je eenmaal weet hoe de camera werkt, aarzel dan niet om te experimenteren, door te weinig of te weinig bloot te stellen, door lange belichtingen, meerdere belichtingen op hetzelfde beeld te proberen... Je zult dan alle verborgen rijkdom van de camera ontdekken.
Nog een laatste tip voor iedereen, beginners en professionals: don't think, just shoot!


Dankjewel @frenchyfyl!

Wil jij ook een Diana Instant Square camera? Pre-order nu in onze Online Shop en ontvang een gratis Light Painter!

2018-07-26 #gear #people

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen