Eerste indrukken: Nick Collingwood en Diana Instant Square

Nick Collingwood is een in New York gevestigde fotograaf, uitvinder en waanzinnig getalenteerde maker. De foto's zijn scherp en prachtig klassiek. Van bruiloften tot portretten en landschappen, het lijkt erop dat Nick zo ongeveer alles kan fotograferen. We waren in staat om hem de Diana Instant Square te laten testen en gaf ons zijn gedachten en gevoelens over de camera, evenals zijn fotoachtergrond.

Hi Nick, welkom bij het magazine, je hebt zo'n unieke ambitie en drive om vintage fotografie te herstellen en nieuw leven in te blazen, kun je ons vertellen waar die liefde begon?

Hey! Bedankt! Ik ben dol op de Lomo-community, dus ik steun het graag. Ik viel voor vintage-camera's tijdens mijn studie animatie op de kunstacademie. Ik vond een oude Polaroid Land 250 voor $10 bij een garage-sale en repareerde deze. Ik was er zo van gecharmeerd, dat toen ik naar huis ging voor de pauze, ik de oude Canon AE-1P van mijn vader opdook en begon te schieten. Sindsdien is film constant in mijn leven.

Je hebt veel oude camera's, hoe zit het met de oudere modellen?

Om te beginnen ben ik altijd een knutselaar geweest. Met speelgoed of elektronica of wat dan ook. Ik vind het leuk om oude dingen weer te laten werken. Bovendien denk ik dat er iets is met oudere camera's en het uiterlijk dat ze de foto's geven. Vaak zijn nieuwere camera's te steriel en schoon. Te perfect. Filmcamera's zien er nog steeds fantastisch uit, maar er is iets... iets anders aan de uitvoer ervan. In zekere zin verwijderd van de realiteit.

Je werkt met instant fotografie, wat vind je aantrekkelijk aan instant foto's en films?

Ik denk dat het een combinatie van dingen is. Het is een mooie middenweg. Bovendien kan de tastbaarheid van een instant foto in je handen niet over het hoofd worden gezien. Het verbaasd mensen nog steeds als ik hen de foto laat zien die ik een paar minuten eerder heb genomen.

Wat vond je van de Diana Instant Square?

Het is een leuke kleine camera! Het is geweldig om flexibel te zijn in het type lens dat ik wil gebruiken. De film is zo'n klassieke film dat hij perfect past bij de Diana. De camera is heel anders.Het is zo veel meer casual en lo-fi.

Waarom denk je dat er zo'n grote vernieuwing van analoge media is in de laatste 10 jaar?

Ik denk dat mensen genoeg hebben van de overdreven perfecte digitale fotografie en audio die ons omringt. Alles, van een miljoen pixelcamera's en overijverige retouchering tot liedjes en muziek die te geproduceerd klinkt en niet de warmte van oudere analoge methoden voor het vastleggen van licht en geluid. Meer nieuwe technologieën maken de dingen bijna te gemakkelijk. Er is geen strijd om te creëren, en ik persoonlijk denk dat de strijd met het medium, hoe klein ook, helpt om de visie van de kunstenaar vorm te geven. Ook het gebruik van analoge media voelt op geen enkele manier aan als realiteit. Het is een beetje zoals de realiteit + 1. Een ontsnapping. Gewoon een kleinigheid die het anders maakt dan een kopie van de realiteit. En ik heb al eerder iets tastbaars in handen, of het nu om een instantfoto, een bonafide boek of een plaat gaat. J

Waar zie je jezelf de Diana Instant Square nog gebruiken en waarom?

Misschien tijdens een geweldige hiking-reis. Het is zo licht dat 'ie gemakkelijk in m'n tas mee kan, inclusief flitser voor een aantal kampvuurfoto's later op de avond. Instant foto's zijn altijd een geweldige start voor een gesprek.

Welk advies zou je geven aan nieuwe gebruikers van de Diana Instant Square?

Ik denk dat experimenteren de basis is. Het kostte me een beetje tijd om mijn normale methoden te ontketenen en me aan te passen aan de Diana, maar daarna kon ik een aantal echt coole, dramatische shots maken. Dus speel rond met de lenzen!


Volg Nick op Instagram en zie meer van zijn werk op zijn website

geschreven door sarahlindsayk op 2018-07-22 in #gear #people

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen