Verbluffende Lo-Fi fotografie met de Diana Instant Square

In sommige opzichten stamt de aantrekkingskracht van lo-fi beelden af van de klassieke Diana camera uit de jaren 60. Een handjevol undergroundfotografen uit New York in de jaren tachtig besloot om van het gebruikelijke af te wijken van de scherpte die het modernisme had gekarakteriseerd. In plaats daarvan omarmden ze lo-fi analoge effecten, in het nastreven van beelden die doen denken aan soft-focus picturalisme. De Diana, de onconventionele 'speelgoedcamera' van die tijd, werd al snel verantwoordelijk voor een verreikende fotografiesubcultuur.

Onze nieuwe Diana Instant Square zal een opwindende rol gaan spelen in de aanhoudende populariteit van dromerige analoge fotografie. Je hoeft nu niet te wachten om de onmiskenbare charme van de klassieke Diana camera te zien: je kunt binnen enkele seconden je dromerige foto's afdrukken! We zijn heel enthousiast over onze nieuwste instant-innovatie, dus we hebben een paar creatieve tips voor je samengesteld om te proberen met je eigen Diana Instant Square.

Foto door Phyllis Chan

Klassieke Vignetten

Vignetten zijn een van de meest iconische kwaliteiten van lo-fi fotografie. Ze doen zich voor wanneer de helderheid aan de rand van een fotolijst vermindert. Ze zijn gemakkelijk te herkennen in vintage fotohokjes, waar donkere halo's rond het onderwerp ontstaan. Veel fotografen gebruiken apps en programma's om deze klassieke look te creëren, maar met een klik op de sluiterknop van de Diana Instant Square kun je moeiteloos de antieke esthetiek bereiken. Gebruik de flitser voor nog meer dramatische schaduweffecten!

Foto's foor Mitchell Wojcik en Mirella Cardoso

Zachtere Focus

Zachte focusbeelden werden een van de normen van het pictorialisme, maar om de felbegeerde dromerige blik te kunnen bereiken, worden veel kunstenaars gedwongen om lensloos te gaan. Naast alle geweldige functies die het deelt met zijn plastic voorgangers zoals meervoudige belichting, lange belichtingen en meer, biedt de Diana Instant Square ook een pinhole-mogelijkheid - zodat je in een handomdraai je eigen meesterwerken met zachte focus kunt maken.

Foto's door Sam, Rob Detoyato, Jimmy Cheng

Leuke Foutjes

Als je van leuke foutjes houdt, zoals lichtlekken en onverwachte texturen, zal de Diana Instant Square een briljante creatieve partner zijn. Met zijn onvoorspelbare beelden, doordrenkt van prachtige analoge onvolkomenheden en onderscheidende lo-fi korrels, is onze gloednieuwe instantmagie gebouwd voor vrije geesten.

Foto's door Phyllis Chan, Danny, Mitchell Wojcik

The hell with perfection — freedom for photography!

2018-06-28 #gear

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen