De Diana Instant Square Camera

Terugkijken op het verleden kan je een duidelijk beeld van de toekomst geven. De originele Diana camera uit de jaren 60 deed ons allemaal dromen van een mooi analoog leven vol met opwindende lo-fi beelden — een ervaring die de moeite waard is om te delen met de mensen van wie we houden. Nu gaan we door met het iconische erfgoed van Diana met een geheel nieuwe camera die je wereld met verschillende tinten analoge magie schildert.

De Diana Instant Square is ontworpen om pittige kleuren, zachte vignettering en prachtige analoge effecten te leveren op het gebied van instant vierkante fotografie. Net als de oude Diana — maar met een modernere aanpak — zal de Diana Instant Square je instant vierkante afdrukken onderdompelen met opmerkelijke effecten. Elke afdruk is heerlijk uniek!

We willen je totale creatieve vrijheid bieden met de Diana Instant Square. Van diafragma tot volledig handmatig scherpstellen, zodat je een frame kunt maken die bij jouw stijl past. We hebben tot nu toe een aantal fantastische resultaten gehad, waarbij we experimenteerden met functies zoals Bulb en Multiple Exposure-modi, evenals alle zes de lenzen die al voor de Diana F+ zijn gemaakt. De Diana Instant Square wordt ook geleverd met een hot-shoe adapter waarmee je gemakkelijk verschillende flitsers kunt gebruiken! Het vullen van de frames van je Instax vierkante film is nog nooit zo bevredigend geweest.

Vignettering is ongetwijfeld een van de meest iconische eigenschappen van de Diana. Met de nieuwe Diana Instant Square kun je de hoeveelheid vignettering die je in je afbeeldingen krijgt heel gemakkelijk beïnvloeden. Sterkere vignetten vragen om een hoger diafragma en een meer dichtbijgelegen fotografiestijl met een lens met een langere brandpuntsafstand. Als je op schonere afbeeldingen met subtiele vignetten let, hoef je alleen maar het diafragma te verlagen en een stap terug te zetten terwijl je een kortere brandpuntsafstand gebruikt. De meegeleverde 75mm lens geeft je ook zachte vignettering in je afbeeldingen. Om het effect van het vignet een tandje hoger te krijgen, kun je ook proberen te fotograferen op een heldere, zonnige dag met een trapsgewijs diafragma terwijl je dicht bij je onderwerp komt.

Foto's door Rob Detoyato & Florine Garcin

De Diana Instant Square is niet alleen gemakkelijk in gebruik, het is ook gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen. De leuke vormfactor maakt het een gemakkelijke keuze voor feesten en bijeenkomsten, om nog maar te zwijgen van het feit dat het een selfie-spiegel heeft, zodat je zelfportretten met vrienden en geliefden kunt maken.

Om meer toe te voegen aan de instant vierkante fotografie-ervaring hebben we er ook voor gezorgd dat alle Diana+ lenzen en -accessoires zoals de Diana flitser kunnen worden gebruikt met de nieuwe Diana Instant Square. Mix en match je manier van fotograferen met de 38mm supergroothoeklens, de 110mm telelens, de 55mm lens en close-uplens!

De originele Diana had een stijl die uniek was, daarom hebben we ervoor gekozen om vast te houden aan de elegante esthetiek die we allemaal hebben leren kennen en liefhebben. De nieuwe Diana Instant Square is voorzien van de kenmerkende Diana sluiter knop, zodat fotograferen natuurlijker en intuïtiever aanvoelt. We hebben ook het iconische blauwe en zwarte ontwerp overgenomen en het gecombineerd met de originele Diana sluiterknop om de Diana Instant Square een extra vleugje nostalgie en retrosfeer te geven. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we zelfs nog een speciale editie gemaakt die is bekleed met prachtig bruin leer en geaccentueerd met prachtige blauwe panelen.

Diana Instant Square Technische Specificaties

Filmformaat: Fujifilm Instax Square Film
Filmafmetingen: 86mm x 72mm
Belichtingsgebied: 62mm x 62mm
Sluitertijd: N (1/60), B (Bulb Modus, Oneindig)
Diafragma: Handmatige instellingen, bewolkt (f/11), half bewolkt (f/19), zonnig (f/32), pinhole (f/150)
Film-uitwerpmechanisme: Gemotoriseerd
Multiple Exposures: Oneindig
Flitser: Diana F+ Flitser (met adapter, inbegrepen), hot shoe (met adapter, inbegrepen)
Verwisselbare Lens Mount: Diana F+ bayonet mount
Brandpuntsafstand van kit lens: 75mm
Zone-Focus (kit lens): 1-2m/2-4m/4m-oneindig
Statief Mount: Ja
Selfie-spiegel: Ja
Zoeker: Reverse-Galilean, afneembaar
Batterijen: 4x AA batterijen - houd er rekening mee dat batterijen niet zijn inbegrepen
Filterdraaddiameter op 75 mm kit lens: 30.5 x 0.75

geschreven door cheeo op 2018-06-26 in #gear #nieuws

Meer interessante artikelen