Diana Stories: De meest memorabele foto's

Met zijn retro-chic design is de Diana F+ zeker een echte aanrader. Maar naast haar charmante uiterlijk, is deze lo-fi camera een hoofdbestanddeel geworden in het opnemen van persoonlijke mijlpalen, onvergetelijke trips en zelfs de dagelijkse sleur.In deze speciale feature kijken Lomographers terug op hun meest memorabele snapshots die zijn vastgelegd met de Diana F +.

@awesomesther

Credits: awesomesther
"Deze foto maakte deel uit van het eerste rolletje waarmee ik ooit een "Dubbelproject" deed en het kwam naar mij in Singapore helemaal uit Rio de Janeiro, Brazilië van...@rodrigoalmeida!"

@ululchen

Credits: ululchen
"Allereerst fotografeer ik het liefst tijdens het reizen en het verkennen van nieuwe plaatsen, en ik nam deze foto in Hong Kong, wat een van mijn favorieten is uit alle plaatsen die ik heb bezocht. Bovendien vind ik het leuk om dubbele belichting te nemen met die 180° draai en ik hou ervan wanneer het zo goed blijkt te zijn. Het is een eenvoudige geometrie."

@koduckgirl

Credits: koduckgirl
"Ik nam deze foto tijdens een cruise tussen Hawaii en Bora Bora, waarbij de passagiers eruit zagen alsof uit The Love Boat kwamen."

@pearlgirl77

"Ik was met mijn man in Wenen om onze 10e huwelijksdag te vieren. We bezoeken de bekende Prater waar ik deze prachtige foto nam met de geweldige LomoChrome Purple-film."

@adi_totp

"Ik nam dit al eeuwen geleden, maar is nog steeds een van mijn favorieten. Dit was mijn eerste poging om de lange belichtingstechniek te gebruiken. Mijn Lomo-vrienden en ik waren in deze donkere kamer die vrij ruim was. Omdat mijn vriend een elektrische gitaar heeft, kreeg ik het idee om een willekeurig licht schilderij over zijn gitaar te maken. Het heeft zo'n klassieke rocklook vanwege die Gibson-gitaar. Het was echt een samenwerking! Het was leuk omdat we in die tijd onze Lomography camera's hadden meegenomen, dus het was een mini-workshop. Goede oude Lomo-tijden met vrienden!"

@xbalboax

"Deze foto werd ongeveer 10 jaar geleden gemaakt in Montauk, NY. Ik schoot die dag ongeveer vier of vijf rollen met mijn Diana F+. Als ik me goed herinner, was er een groot geroezemoes in de zomer en bedacht ik wat een betere plek dan Montauk was om op de wedstrijd te schieten. Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik had wel een aantal echt coole shots!"

@linuxbcn

Credits: linuxbcn
"Het is echt moeilijk voor me om te beslissen welke foto gemaakt met Diana mijn favoriet is - ik heb er duizenden. Vandaag zou ik hier voor kiezen. Het is een foto die ik heb gemaakt met de Lomography Redscale 100. Ik weet dat het een film is die gehaat of aanbeden wordt, er is geen middenweg. Voor mij is het perfect om dat post-nucleaire effect te creëren en een heel andere sfeer te krijgen dan de realiteit. En ja, we moeten de opname altijd overbelichten om dit resultaat te krijgen."

@irbypace

Credits: irbypace
"De Diana camera is een geweldige tool voor fotografen die graag film met elkaar delen, zoals te zien in dit voorbeeld. Door een film te delen met een andere fotograaf, heb ik dit beeld gecreëerd dat een buitenaards wezen is dat in een landschap wandelt. Deze fotografie boeide mijn verbeelding door me de visuele verhaalmogelijkheden te tonen die horen bij het proces van het delen van film en het gebruik van de camera."

@clownshoes

"Het verhaal achter mijn foto gaat over vrienden die ons bezoeken terwijl we nog steeds in Homestead, FL verderop in de straat woonden, naast een zeer populaire historische attractie genaamd Coral Castle, gebouwd in de jaren 40, door een immigrant genaamd Ed Leedskalnin. We droegen die dag onze individuele Diana F+ camera's en deze foto van een Diana F+ Gold doet me denken aan die magische, mysterieuze en ontroerende momenten die we samen hebben vastgelegd."

Dank allemaal! Heb jij een favoriet Diana F+ foto? Deel je dromerige snapshots met ons en maak kans op Lomography films!

2018-06-04 #gear

Meer interessante artikelen