Pinhole F Camera door Ray Panduro

Er komt echt geen einde aan creativiteit als je overal inspiratie hebt. Neem bijvoorbeeld deze pinhole camera. Volledig gemaakt van karton en gemaakt door fotografieliefhebber Ray Panduro.

Pinhole F pinhole camera geïnspireerd door de Diana © Ray Panduro

Ray isn’t a stranger to making his own cameras from scratch. One of his previous creations is a pinhole camera also made out of cardboard. Aptly named Pinolga, the paper pinhole camera takes the shape of the classic Holga and shoots on medium format film.

Pinhole F pinhole camera geïnspireerd door de Diana © Ray Panduro

Het is duidelijk dat Ray zijn creatieve spieren alleen maar uitrekte toen hij de Pinolga maakte. Hij heeft sindsdien zijn craftingvaardigheden genivelleerd om ons een meer afgewerkt en elegant stuk te brengen in de vorm van zijn Diana pinhole camera.

Pinhole F pinhole camera geïnspireerd door de Diana © Ray Panduro

Omdat het er op papier goed uitziet (snap je?), schiet Ray's nieuwe Diana pinhole camera prima. Een kort overzicht van de specificaties laat zien dat het een brandpuntsafstand van 40mm heeft, een diafragma van f/150 en middenformaat film gebruikt om moody en zacht gefocuste foto's te maken.

Foto gemaakt met de Pinhole F © Ray Panduro

Voorbeeldfoto's van Ray's Pinhole F camera laten zien dat de camera goed werkt en beelden met opmerkelijke vignettering, contrast en helderheid kan produceren. We zijn echt verbaasd over het werk van Ray. Stel je eens voor dat de planning en het vakmanschap in zijn project zijn gegoten...

© Ray Panduro

Ray maakte ook een paar pinhole camera's die zijn door Diana geïnspireerde Pinhole F volgden. Enkele van zijn nieuwere projecten omvatten een Sardine 35mm pinhole camera, de PinholeBlad die ontwerphints van de Hasselblad heeft en de Brownie Pinhole geïnspireerd door de Brownie Hawkeye.


Als je geïnteresseerd bent in de verbluffende kartonnen camera's van Ray, ga dan naar de zijn website voor meer.

geschreven door cheeo op 2018-06-18 in #gear #nieuws

Meer interessante artikelen