Golden Hour tips voor Daguerreotype Achromat Art Lens fotografen

Als er een bepaalde tijd van de dag is waar alle fotografen van houden, zou het het gouden uur moeten zijn. Een vluchtig moment dat zich vlak na zonsopgang en vlak voor zonsondergang nestelt, tijdens het gouden uur lijkt alles ondergedompeld in wisselende en zachte tinten, variërend van gloeiend geel tot honing-gele tonen.

Wat is het Golden Hour? Hoewel er geen specifieke tijd is, omdat deze afhankelijk is van je locatie en seizoen — kun je het meestal vangen na het eerste uur van zonsopgang en het laatste uur voor zonsondergang. Profiteer van dit dromerige uur en fotografeer met de Daguerreotype Achromat Art Lens, dat bekend staat om zijn zijdezachte focus of kristalheldere scherpte, afhankelijk van je opnamestijl. Je kunt ook met verschillende bokeh-effecten spelen, wat creatief voldoet om tijdens Golden Hour te verkennen. Hier zijn enkele tips!

Credits: Giulia Monocolli

Observeer de zon

Het is een goed idee om de gekozen locatie een dag voor de daadwerkelijke opname te bezoeken. Hiermee kun je scouten waar het zonlicht valt, waardoor jij en je onderwerp gemakkelijker je concept en ideeën kunnen bespreken.

Credits: Giulia Monocolli

Duik in het blauw

Is het moment voor zonsopkomst en zonsondergang, wanneer alles in het blauw is gedrapeerd, je ooit opgevallen? Deze periode van schemering wordt de "Blue Hour" genoemd, en het geeft een ander soort stemming die perfect is als je mysterieuze en etherische tonen wilt oproepen. Terwijl je wacht tot de zon je omgeving in goud laat zakken, kun je profiteren van het rustgevende Blue Hour en leuke foto's maken.

Credits: Giulia Monocolli

Breng de Bokeh

Bokeh zijn de onscherpe delen van een foto die door de lens wordt weergegeven. Dromerige bokeh is een van de Daguerreotype Achromat Art Lens meest geliefde kwaliteiten, dus schiet op een groot diafragma om de prachtige bokeh tevoorschijn te toveren. Het gouden uur is een van de beste tijd om te experimenteren, omdat het gouden zonlicht zal helpen om een extra glinsterende effect op je achtergrond te geven.

Credits: Anna Rakhvalova

Daar is de zon

Omdat het zonlicht tijdens het gouden uur zachter is, hoef je je geen zorgen te maken over harde contrasten of uitgeblazen details. Met zijn diffuus licht zal het huidtinten doen gloeien, dus laat je muze voor de zon staan (geen loensende ogen!) front lighting. Kies voor back lighting, wat betekent dat je de zon laat schijnen achter je onderwerp, voor een wazig effect. Als je vanuit een lagere hoek fotografeert, wordt dit rim lighting genoemd, die uitzonderlijk goed werkt met donkere achtergronden omdat het een halo-effect creëert rond je onderwerp. Speel tenslotte rond met verschillende hoeken en laat de zon je Daguerreotype Achromat Art Lens raken voor prachtige sun flares.

Credits: Anna Rakhvalova

Leg je eigen gouden momenten vast met het nieuwe Daguerreotype Achromat Art Lens Brass Gold Plated. Net als de ontwerpen van messing, zwart en chroom, werkt het met een verscheidenheid aan analoge en digitale SLR-camera's. Beschikbaar zolang de beperkte voorraad strekt, wereldwijd, via pre-order yours.

PS. Doe mee aan onze Golden Hour Rumble en maak kans om vouchers te winnen voor de Lomography Online Shop. Lees meer!

2018-05-23

Meer interessante artikelen