Perfecte portretten met deze 10 simpele tips

Een behoorlijk instant portret is gebaseerd op vijf hoofdcomponenten: licht, afstand, timing, compositie en een gezonde dosis geluk! Maar om je creatieve spel op te voeren, heb je nog een paar tips nodig. Daarom hebben we deze tien tips voor je samengesteld om perfecte portretten te maken met de Lomo'Instant Automat.

Foto door kumiko_hisa

Multiply met de MX Modus

Switch naar de “MX” Modus op de Lomo'Instant Automat om je frame laagjes te geven te legen. De MX modus werkt het beste wanneer je een drukke achtergrond hebt plus een onderwerp zoals een gezicht. Hiermee kun je een volledig verhaal in één frame plaatsen en allerlei verrassende illusies creëren. Gebruik het om surrealistische kleuren en texturen op één frame te plaatsen door het gezicht van je onderwerp tegen florale of bladerige achtergronden te plaatsen.

Credits: kumiko_hisa, 007-0815-styler & akula

Slice-en-dice je composities met de Splitzer

De Splitzer is een slimme kleine tool waarmee je gekke composities kunt maken. Het werkt door twee jaloezieën te roteren die delen van je lens bedekken, zodat je kunt overschakelen naar de MX modus en een gedeelte van je frame per keer kunt belichten. Het daagt je uit om tegenstellingen te vinden, klonen van je onderwerp te maken en verschillende gezichten in één te mengen. Koppel een Splitzer aan de Lomo'Instant Automat, druk op de MX knop en go!

Photos by lomography and peter_po

Verf een karakter met de kleurengel-filters

Colors are far more than tones. They reveal moods, characters, flashes of personality and splashes of emotion. Hot reds and oranges indicate intensity, passion and strength; cool blues and purples suggest mystery, sadness, stillness. Give an insight into your subject by sliding a color gel over the flash of your Lomo'Instant Automat to tint your frame a whole new hue. It's super simple to do, just watch this video to see how!

Foto's door Lomography staff

Eigenschappen verlichten

Soms kan een flits van fel licht op je onderwerp het verschil maken Gebruik de ingebouwde flitser van de Lomo'Instant Automat's voor wat dramatisch licht en kijk naar het gemarkeerde silhouet van je onderwerp dat eruit springt. En als je een mogelijkheid ziet om schaduwen te maximaliseren, gebruik dan de Fujifilm Instax Mini Film Monochrome: het verwijderen van kleur benadrukt de diepte van de texturen en geeft je compositie een zichtbaar gevoel voor drama.

Credits: lomography, kumiko_hisa & alienmeatsack

Schiet temidden van de actie

Je onderwerp onbeschermd en onbewust vangen kan mooi zijn, maar er is niets mis met het maken van een selfie of een groepsfoto! Pomp je portretten op met de kleine ontspanknop op de afstandsbediening die is ingebouwd in de lensdop van deLomo'Instant Automat's. Bekijk deze video om te zien hoe dat werkt.

Foto's door Lomography staff en Daniel Schaefer

Ga voor lang!

Of je nu een gekke lichtschildering maakt of je vasthoudt om een prachtig nachtscène vast te leggen, de Bulb-modus op je Lomo'Instant Automat's staat voor je klaar. Hiermee kun je je sluiter voor maximaal 30 seconden open houden, waardoor je onderwerp de tijd krijgt om een bericht te tekenen of een paar funky patronen met sterretjes, gloeistaven of fakkels. Check ook onze light painting tools in de Online Shop! Zet je Lomo'Instant Automat op een statief en een kabelontgrendeling voor stabiliteit, maar als je er geen hebt, maak je geen zorgen - je kunt het in plaats daarvan ook op een plat oppervlak leggen.

Foto's door lomography en pearlgirl77

Maak je achtergrond mooier

Sometimes, shooting against a carefully crafted backdrop can add some serious dynamism to your portrait. Remember that your subject should take centre stage, so be sure to choose things that complement rather than distract! Try framing your subject with geometric lines to guide the eye, or adding some context with a striking street scene. Remember to watch out for cheeky photo bombers, protruding objects or moody looking passersby.

Foto's door Emily Moya en Dean Chalkley

Stukkie afstand

We weten dat dit voor de hand liggend lijkt, maar als je de juiste afstand neemt kun je een portret echt maken of breken. Bepaal de afstand van je onderwerp en selecteer de geschikte zone-focusinstelling op de Lomo'Instant Automat voordat je door de zoeker gluurt. Zorg ervoor dat je de houding van je onderwerp onderzoekt. Zet meer op je foto met de Wide Angle Lens Attachment om je gezichtsveld uit te breiden tot 90°, of schroef deFisheye Lens Attachment er op voor een gezichtsveld tot maar liefst 170°.

Credits: lomography & kumiko_hisa

Get Even Closer Using a Macro Adapter

Het zijn de kleine dingen die het leven magisch maken. De Lomo'Instant Automat laat je fotograferen vanaf slechts 30cm afstand, maar als je nog dichterbij wilt duiken, schroef dan een Close-Up Lens Attachment erop en kom zo dichtbij als 10cm! Vergeet niet dat wanneer je de close-uplens op je camera hebt aangesloten, dat wat je in de zoeker ziet niet het resultaat is van de voltooide foto. Eén ding is zeker - je afbeelding is superscherp en barst van de prachtige details!

Een cheeky Selfie!

Er hoeft geen giswerk te zijn op deze afdeling. Speel je selfie-spel uit met de ontspanknop aan de voorzijde van de Lomo'Instant Automat die ook fungeert als een handige kleine spiegel!

Zeg ''cheese'' en kies nu je Lomo'Instant Automat in de Online Shop!

geschreven door genevievedoyle931 op 2018-05-15 in #gear

Benoemd Product

Lomo'Instant Automat

Lomo'Instant Automat

Klein, machtig en volledig automatisch – schiet perfect belichte, mooi gefocuste foto's, waar je ook bent, met de Lomo'Instant Automat.

Meer interessante artikelen