Fotograferen als een picturalist met de Petzval 85 Art Lens

De vader van Picturalisme, Alfred Stieglitz, heeft ooit gezegd: “What atmosphere is to Nature, tone is to a picture,” en we zijn het met hem eens als het gaat om het maken van schilderkunstige foto's. Een goed portret is als een goed samengesteld beeld dat nauw aansluit bij de esthetiek van de schilderkunst, en de picturalistische beweging uit de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw geloofden dat. Portrettisten kunnen iets leren van een andere pionier van Picturalisme, zoals Gertrude Käsebier door een soft-focustechniek die lijkt op de penseelstreken met de Petzval 85 Art Lens — de essentiële kunstlens voor het maken van die buitenaardse vintage esthetiek.

Credits: klive0420

Een zachte touch

Een van de belangrijkste kenmerken van een picturale foto is de zachtheid ervan. De beroemde 19de-eeuwse Britse fotograaf Julia Margaret Cameron's zacht gefocuste portretten verbeeld onderwerpen bevederd en soepel geborsteld om te mengen tegen de vervagende achtergrond. Je kunt in de voetsporen treden van Cameron en swirly bokeh maken met de Petzval 85 Art Lens. Speel met een smal gezichtsveld om andere elementen te laten veranderen in sferische aberraties.

Credits: jesperwitte, duffman & andrejrusskovskij

Chiaroscuro composities

Veel picturalisten geloofden dat de uitvinding van de camera het aanbreken van een nieuw penseel luidde. Als gevolg daarvan behandelden ze hun foto's als schilderijen door dezelfde concepten toe te passen die ze van de schilderkunst hadden geleerd.

Chiaroscuro verwijst naar de aanwezigheid van dramatisch contrasterend licht en schaduw dat een stemming uitdrukt, en het was een stijl die door veel pictorialisten werd aangenomen. De effecten zijn het best te zien in de works of Henry Peach Robinson. With it’s maximum aperture of f/2.2, you can use the Petzval 85 Art Lens to adjust contrasting light with the during dark or low-lighting conditions to create flawlessly finished masterpieces.

Credits: lomaugustry, mrmaart & jasonmoore

Een atmosfeer opbouwen

Om de picturalistische look te voltooien, moet je een interessante sfeer creëren. Afgezien van kleur, licht en toonwaarden speelt textuur ook een belangrijke rol bij het maken van stemmingen. Laat je inspireren door het etherische portret van Pictorialist Clarence H. White van een vrouw: The Sea. We raden je aan om je Petzval 85 Art Lens te koppelen met de Speciale Aperture Plates. De traan en de honingraatplaten zijn vooral handig voor het toevoegen van dramatische penseelstreken aan je foto's.

Credits: pearlgirl77, jameskalman & robertofiuza

Schilder je portretten met de Petzval 85 Art Lens, verkrijgbaar in de Online Shop!

2018-05-12 #gear

Benoemd Product

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Foto's die gemaakt zijn met de New Petzval 85mm lens herken je direct aan de super scherpe focus en aan het wonderschone swirly bokeh effect.

Meer interessante artikelen