Top Tips voor Instant Innovators

De Lomo’Instant Automat Glass, met een automatische belichtingsmodus en een superscherpe glazen lens, is alles wat je nodig hebt om geweldige instant foto's te maken. Maar dat is niet alles wat deze creatieve kleine camera kan doen! Het is ook je ticket naar een heel ander universum boordevol experimentele potentie. Volg deze tips en gebruik de creatieve functies om verbluffende creaties te maken!

Foto's door pearlgirl77, hannah_brown & Ruby June

Laagjes goede waanzin met de Multiple Exposure Mode

Met deze funky functie kun je je frame zo vaak belichten als je wilt. Dat betekent dat je surreële scènes kunt maken door heel veel verschillende scenario's over elkaar te zetten! Plaats een bloeiende bloembed over de betonnen jungle, zet de kunstenaar achter zijn werk of verken het spectrum van menselijke emoties door je lijst met gezichten te vullen.

Foto's door Luna Simoncini with model Silvia Gesuelli, Peter Obermoser & Seraina Wams

Psychedelische light paintings met de long exposure Bulb Modus

Met de Bulb Mode laat je je sluiter voor maximaal 30 seconden open, wat betekent dat het perfect is voor after-dark capriolen. Probeer je camera op een statief te plaatsen om prachtige nachtelijke scènes vast te leggen, of laat je innerlijke Picasso los en maak een paar prachtige lichtschilderijen! Het enige dat je nodig hebt is een lichtbron — een fakkel, een sterretje, een Lomography Light Painter of iets dergelijks — een statief of een plat oppervlak en je Lomo’Instant Automat Glass. Druk op de ontspanknop en schiet een paar knallende patronen over je frame! Check voor meer tips deze top tipster.

Foto's door Mitchell Wojcik, hannah_brown & Peter Obermoser

Leg gekke caleidoscopische opnamen vast met een Splitzer

Door een deel van je lens te bedekken, laat de Splitzer je een segment van je frame per keer belichten. Dat betekent dat je verschillende scènes in één keer kunt mixen! Bevestig de Splitzer op de lens van je Lomo’Instant Automat Glass en switch naar de Multiple Exposure Mode. Probeer de onderste helft van je lens te bedekken, maak een foto, zet je camera ondersteboven en fotografeer dezelfde scène om een breinbrekende foto te creëren!

Foto's door systemdevice

Verlicht je wereld met de ingebouwde flitser

Het laagste diafragma van de Lomo’Instant Automat Glass is een fijne f/4.5, wat betekent dat wanneer de Auto Modus is ingeschakeld, het prachtig belichte foto's maakt, zelfs in situaties met weinig licht. En wat wanneer het te donker is? De camera beweegt op een krachtige flitser om elk detail vast te leggen! Je hoeft echter niet op de Auto Modus te wachten. Neem de controle over en zet de flitser handmatig aan en uit. Of je nu in het donker danst of de belichting verhoogt, je kunt zelf bepalen hoeveel licht op je beeld komt.

Foto's door: Matthias Fiegl & Daniel Schaefer

Kleur de wereld met de gekleurde gelfilters

Je foto belichten is niet het enige dat je kunt doen met de ingebouwde flitser. Schuif een funky kleurenfilter over je flitser om je shot kleur te geven! Kies uit blauw, groen en paars of leg ze op elkaar om een regenboog te maken. Het geeft je een heel nieuw perspectief op je scène!

Foto's door: juniardigiugno & Lomography

Ontdek de Remote Control Shutter Release

Werk samen met een vriend of stop jezelf weg, pak je Lomo’Instant Automat Glass en kijk wat je kunt doen. Je kunt nog steeds de ster van je foto's zijn — maak een leuke selfie met de ontspanknop op de afstandsbediening!

Foto's door holgardo, Lomography & Luna Simoncini met model Silvia Gesuelli

Ga voor de details met een Macro Adapter

De Lomo’Instant Automat Glass heeft al een ongelooflijke kortste scherpstelafstand van 0,3 m, maar als je een magnifieke macro-adapter op de ingebouwde lens bevestigt kun je zo dichtbij komen als 0,1 m! Dat betekent dat je je frame kunt vullen met alle kleine details die deze planeet zo magisch maken. En omdat je door een prachtige glazen lens fotografeert, worden ze allemaal prachtig scherp weergegeven.

Foto's door Luna Simoncini

geschreven door Martha Reed op 2018-05-01 in #culture #tutorials

Benoemd Product

Lomo'Instant Automat Glass

Lomo'Instant Automat Glass

We brengen ons meest geavanceerde automatische instant camera naar nieuwe hoogten: dit is de Lomo'Instant Automat Glass Magellan! We hebben een mooie 38mm glazen lens ontwikkeld om meer heldere, scherpere foto's te maken dan ooit tevoren. Deze laatste optische vooruitgang, multi-coated om reflecties te minimaliseren, vangt groothoek herinneringen die perfect belicht zijn.

Meer interessante artikelen