Maya Beano schiet met de Daguerreotype Achromat Art Lens in Arctisch Noorwegen

Fotograaf Maya Beano uit Cambridge heeft een prachtig oog voor zachte, maar toch dramatische verlichting. We hebben haar onlangs onze dromer uitgeleend, de Daguerreotype Achromat Art Lens. Ze produceerde een aantal verbluffende scènes in het kille Noorwegen.

Hi Maya, kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi,Ik ben een wetenschapper en fotograaf en ik woon in Cambridge, VK. Ik fotografeer op 35mm film (99% van de tijd!).

Hoe ging het fotograferen met de Daguerreotype Achromat lens?

De Daguerreotype Achromat lens is een heel mooi product. Ik gebruikte de koperen versie op mijn Canon EOS 3 filmcamera. Het voelt zwaar, maar een goed soort zwaar. Ik was geïntrigeerd door de diafragmaplaten die erbij kwamen en had veel lol om ze te verwisselen. De foto's genomen zonder een diafragmaplaatje erin kwamen erg wazig uit, zoals verwacht, maar zodra je de juiste plaat hebt ingeplugd, kun je precies genoeg focus krijgen om dromerige, etherische resultaten te krijgen.

Wat heb je gefotografeerd?

Ik nam deze lens mee naar Arctisch Noorwegen. Het is erg slaperig daarboven, en ik wilde die vredigheid vastleggen. Deze lens werkt het beste voor foto's met een grote afstand tussen de achtergrond en het onderwerp op de voorgrond, hoewel ik deze voor verschillende situaties heb gebruikt.

Heeft deze lens je manier van fotograferen veranderd?

Fotograferen met deze lens deed me eraan denken de scène goed te focussen. Het was niet gemakkelijk, maar het was de moeite waard.

Wat zijn je plannen voor 2018?

Ik ben momenteel bezig met een nieuwe reeks prints in beperkte oplage die ik in verschillende maten zal aanbieden. Ik heb voor het eerst scans van zeer hoge kwaliteit van mijn filmfoto's en ik ben benieuwd hoe ze eruit zullen zien wanneer ze worden vergroot tot grote formaten, zeg maat A0 of iets vergelijkbaars. Verder hoop ik dat ik, zoals altijd, nieuwe landschappen ga verkennen.

Ontdek meer van Maya's werk op haar website mayabeano.com

2018-04-26 #people

Meer interessante artikelen