Jaqueline Badeaux: experimenteren met de LC-A

Jaqueline Badaeaux is een experimentele fotograaf wiens werk valt op de grens tussen donker en surrealistisch. Haar gebruik van de LC-A onderzoekt het gebruik van meervoudige belichtingen en mooie foutjes zoals krassen en korrel. We praten met Jaqueline over haar werk en waarom ze ervoor kiest om te fotograferen zoals zij dat doet.

Jaqueline Badaeaux

Hi Jaqueline! Kun je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Jacqueline Claire Marion Badeaux. (1986-?)Ik ben in Californië geboren en naar Zweden verhuisd en toen raakte ik verveeld en verhuisde ik naar Texas.

Wat maakt fotografie zo leuk?
Ik hou ervan hoe fotografie een medium is dat op alle andere kunstvormen lijkt. Filmsoepen of lange belichtingen kunnen je foto's schilderachtig maken. Of geluid en opeenvolgende frames kunnen films maken. Er is zoveel potentieel als je van fotografie houdt.

Jaqueline Badaeaux

Wie of wat beïnvloedt je werk?
Andrei Tarkovsky. Francis Bacon.

Je werkt veel met meerdere belichtingen, wat is je proces om daarmee te werken?
Het is eindeloos hoe je kunt experimenteren met dubbele belichtingen. Sommige zijn spontaan, willekeurig, gelukkig, magisch. Ik verander soms de sluitertijd voor de tweede belichting. Of gebruik een motoraandrijving terwijl je de dubbele belichting ingedrukt houdt.

Jaqueline Badaeaux

Je foto's hebben bijna een zekere ambiguïteit - spirituele grenslijn etherische kwaliteit. Kun je meer vertellen over waarom je geniet van dit soort werk?
Niets is tegenwoordig geheim of anoniem en ik hou van het idee van mysterie. Uitgevonden identiteit. Nachtmerrie of dromerig. Schilderachtig, als een figuur van Francis Bacon; of filmische landschappen zoals van een Tarkovsky-film.

Hoe verhoudt het werken met de LC-A zich tot andere camera's waarmee je hebt gewerkt?
Ik hou ervan hoe klein het is. Het werkt altijd zoals ik het wil. Het is eenvoudig, met mechanismen die ik kan begrijpen. Het voelt gewoon goed.

Jaqueline Badaeaux

Denk je dat het werken met film je meer vrijheid geeft dan werken op een digitaal platform?
Ja. Het verrassingselement bij het uitproberen van verschillende dingen. Chemicaliën. Filmsoepen. Temperaturen. Gecontroleerd of chaotisch. Het is verslavend en voelt aan als gokken. De onvolkomenheden konden niet worden herhaald, zelfs als ik het probeerde en ik vind dat prachtig en maakt unieke foto's.

Jaqueline Badaeaux

Heb je nog advies?
Probeer altijd iets anders! Wees speels.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik heb net een Lomokino gekregen, dus stay tuned!


Bekijk Jaqueline's werk op haar website en instagram

geschreven door sarahlindsayk op 2018-04-16 in #gear #people

Benoemd Product

Lomo LC-A

Lomo LC-A

Word een analoge fotografie pro met de Lomo LC-A familie. Maak foto's met de bekende '35mm Lomografische look'; schimmige vignet, mooie kleuren en verzadiging. De Lomo LC-A is de Russische klassieker met aanpasbare diafragma instellingen. De Lomo LC-A+ heeft extra toegevoegde trucjes zoals multiple exposures, uitgebreid ISO-bereik tot 1600 en een draadontspanner!

Meer interessante artikelen