De Lomo'Instant Square en Dimetri Hogan

Dimetri Hogan komt uit NYC. De stijl van Dimetri kan het beste worden omschreven als intiem. Zijn dynamiek tussen onderwerp en camera is verbluffend, en zijn richting is als die van een film. Hij werkt meestal met de Lomo'Instant Automat, Dimetri heeft al bewezen dat hij een veelbelovende en inspirerende fotograaf is. Aan deze serie met de Lomo'Instant Square demonstreert Dimetri nog een ander briljant oeuvre.

Hi Dimetri, welkom terug. Vertel ons, wat was je doel met deze reeks foto's?

Deze serie is geïnspireerd door de jeugdcultuur in New York City en de dingen die mensen samenbrengen, ook bekend als de wet van aantrekking.

Je hebt de neiging om heel intieme portretten te maken, waarom ben je geïnteresseerd in dat onderwerp?

Mijn portretten vangen kwetsbaarheid op, veel mensen zijn bang om kwetsbaar te zijn tegenover anderen, inclusief mezelf soms. Dus de intimiteit die in mijn fotografie wordt afgebeeld, is alleen dat ik op zoek ben naar de moed om kwetsbaarder te zijn.

Wat is jouw kijk op naaktheid in fotografie? Het wordt meer en meer een trend om het naaktfiguur te gebruiken, maar je bent geneigd een grens over te gaan in je werk.

Naaktheid is een zeer gevoelig onderwerp in de tijd van vandaag, waardoor ik langzaamaan een stap terug heb gezet. Naaktheid zelf is puur en een mooi ding voor mij, maar in de tijd van vandaag is het heel gemakkelijk om het verkeerd te interpreteren en te vernederen. Mijn huidige werk heeft een sensualiteit, maar veel meer fashionforward.

Wat vind je leuk aan instant fotografie?

Ik ben dol op instant fotografie, omdat je hierdoor echt de tijd neemt om te fotograferen en te denken versus digitale fotografie waar je gewoon schiet en schiet en hoopt dat er een goed shot tussen zit haha. Het is echter een beetje duurder om die benadering voor instant fotografie te nemen.

Hoe denk je dat de Lomo'Instant Square het doet naast andere instant camera's waarmee je hebt gewerkt, zoals de Lomo'Instant Automat?

De Lomo'Instant Square is geweldig omdat het compact is, en als portret- en reisfotograaf ga ik de hele wereld over. Met dat gezegd zijnde zijn de beelden nog steeds relatief gemiddeld in vergelijking met mijn Lomo'Instant Automat Glass, dat zeer kleine polaroids produceert. Ik heb de neiging om momenten te misplaatsen als de polaroids te klein zijn!

Heeft het werken met een vierkant formaat invloed gehad op je compositorisch denken?

Het kostte me zeker een paar foto's om me aan te passen en te wennen aan het vierkante formaat versus een meer rechthoekig formaat dat ik gewend was. Af en toe werden de hoofden van mensen half afgesneden of ontbrak het landschapsschot specifieke details die ik wilde vastleggen. Net als al het andere heeft het oefening nodig!

Kun je ons iets vertellen over je horlogelijn?

MATIC is een splinternieuw project ontworpen door J. Kingsmark, MATIC is een afkorting van monochromatisch en je kunt onze Instagram matic bekijken voor quality time pieces en vintage branding.

Wat kunnen we nog meer van je verwachten?

Ik stel momenteel mijn werk samen voor een fototentoonstelling in New York en in Londen.

Nog advies?

Vertrouw op je ogen.


Volg Dimetri's werk op zijn Instagram

geschreven door sarahlindsayk op 2018-04-12 in #nieuws #people #videos

Benoemd Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

De Lomo’Instant Square is 's werelds eerste en enige volledig analoge camera die vierkante Instax foto's schiet. Hiermee je de wereld in een krachtige momentopname vastleggen terwijl het vierkante frame de weg vrij maakt voor wacky composities. Met een 95mm glazen lens (45mm equivalent) en een automatische modus die zorgt voor de juiste belichting, maakt de Lomo'Instant Square het super gemakkelijk om scherpte, perfect belichte snapshots te schieten.

Meer interessante artikelen