De diepe blauwe zee — Claudia Cebrian en de LCA

Commerciële en huwelijksfotograaf Claudia Cebrian uit Miami schoot dromerige onderwaterfoto's met de LCA. In dit interview vertelt ze ons hoe het is om foto's te maken in atypische omgevingen.

©Claudia Cebrian

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben geboren en getogen in Buenos Aires, Argentinië. Mijn familie en ik zijn in 2002 naar de VS verhuisd, en dankzij mijn professionele succes als fotograaf kon ik mijn residentie krijgen.

©Claudia Cebrian

Hoe en waarom ben je met fotografie begonnen?

Ik werd al vroeg aangetrokken tot fotografie als een vorm van expressie en communicatie. Ik vond het leuk om cursussen te volgen die me hielpen om mijn vaardigheden en oog voor detail te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag blijf ik zoeken naar cursussen die mijn vaardigheden verbeteren en natuurlijk nieuwe technieken leren. Ik ben dol op redactionele fotografie, iets dat begon in mijn geboorteland Buenos Aires, waar mijn werk te zien was in talloze tijdschriften die tot op de dag van vandaag blijven bestaan. Ik heb het geluk gehad dat mijn werk culturen en territoriale grenzen heeft overschreden om expressie en groei te laten zien.

©Claudia Cebrian

Je foto's voelen zo persoonlijk en openhartig. Kun je ons de verhalen achter sommige van je favorieten vertellen?

Ik hou van documentaire en conceptuele soorten fotografie omdat het een verklaring is, en voor mij is de menselijke ervaring wat me inspireert en me naar mijn onderwerp trekt. Voorbeeld: symbolen vertellen een verhaal. Mijn onderwaterfotografie met een koffer is daar een voorbeeld van. Het toont immigranten die naar een nieuwe wereld komen waarin alles wat ze meebrengen een koffer is vol met hun leven tot op dat moment en met de hoop dat wat het bevat hen naar een nieuwe ervaring zal katapulteren. Ik herinner me dat mijn vader me vertelde over het oversteken van de oceaan op een schip, en hoe zijn vader zich verstopte en zwom totdat het veilig was om aan boord te komen. Door deze verhalen komt het beeld tot leven.

©Claudia Cebrian

Wat is het leukste aan onderwater fotograferen?

Water inspireert me. Het geeft een gevoel van vrijheid en ik zie het als een element van genezing. Onderwater fotograferen is een medium dat niet altijd wordt gekozen om een verhaal te vertellen. Maar voor mij maakt het veel duidelijk en is een zeer expressieve vorm.

©Claudia Cebrian

Naar welke belangrijke bronnen kijk je voor inspiratie?

Nogmaals, ik zou terug moeten gaan naar het water en hoe het herinneringen oproept aan het doorbrengen van tijd aan de kust als kind, en voel hoe water reinigt en het constant opnieuw genereert. Water is schoonheid en geeft een gevoel van vrede en welzijn.

©Claudia Cebrian

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten, fotografisch gezien?

Mijn afbeeldingen gebruiken om verhalen te vertellen. En in de hoop dat de beelden op een persoonlijk en instinctief niveau in contact komen met kijkers.

Check haar websites voor haar commerciële photography en trouwfotografie.

geschreven door sragomo op 2018-04-08 in #people

Meer interessante artikelen