Gedrenkt in tinten: Charisma Lico en de Lomo'Instant Wide

De Filippijnse fotograaf Charisma Lico is misschien jong, maar haar ervaring en werk spreekt boekdelen over haar als kunstenaar. We spraken met haar over de Lomo'Instant Wide en deelt met ons haar foto's!

Charisma Lico en de Lomo'Instant Wide Remote Lensdop

Kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi! Ik ben Charisma Lico, een mode- en commerciële fotograaf in Manilla. Meestal fotografeer ik editorials voor modetijdschriften en campagnes voor modemerken.

Hoe ben je als fotograaf begonnen?

Ik heb altijd al een fotograaf willen worden sinds de middelbare school, waardoor ik op de universiteit reclame ging studeren. Nadat ik was afgestudeerd, solliciteerde ik voor een stage bij een mode- en reclamefotograaf. Sindsdien heb ik shoots in opdracht voor online winkels en persoonlijke klanten.

© Charisma Lico

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Ik zou mijn stijl omschrijven als iets heel vrouwelijks, zacht met romige kleuren. Meestal met vrouwen als onderwerp.

Wat/wie beschouw jij als de grootste invloed in jouw vak?

Ik heb altijd modetijdschriften gekocht en mijn topfotograafidolen waren Steven Meisel en Mert en Marcus. Dus ik probeer de factoren die ik leuk vind in hun shoots toe te passen op de mijne. Toen ik meer foto's maakte, realiseerde ik me dat mijn werk enigszins lijkt op de opnames van Camilla Akrans, waardoor ik meer van haar werken zocht.

Hoe ontwikkel je je skills?

Het ontwikkelen van vaardigheden zou veel tijd kosten voor het oefenen of het doen van meer testsessies waarbij we kunnen experimenteren met het gebruik van verschillende verlichtingstechnieken. Die dorst en passie om iets nieuws te leren moet er zijn.

© Charisma Lico

Hoe vond je het om te fotograferen met de Lomo'Instant Wide experience?

Ik ben blij dat ik de Lomo'Instant Wide heb kunnen proberen, omdat het zo anders is dan wat ik normaal tijdens shoots produceer. Ik zou het aanraden als je gewoon plezier wilt hebben met het nemen van foto's en coole foto's wilt maken. Ik vind het leuk dat het film is natuurlijk. Veel digitale apps proberen nu het filmeffect na te bootsen en het is gewoon moeilijk om die authenticiteit na te bootsen. Dus als ik wil gaan kunstzinnig, neem ik altijd mijn Lomo'Instant Wide mee.

Mijn top 3 favoriete functies:

  • Ik ben dol op de kleurengelfilters die bij het pakket worden meegeleverd. Die zijn mijn favoriet. Het kan de sfeer van de foto's onmiddellijk veranderen.
  • De lensdop, die ook een afstandsbediening is, is vooral nuttig wanneer ik zelfportretten wil maken, omdat ik niet echt gewend ben iemand te hebben om mijn foto's te maken.
  • Ik hou ook van het effect van meervoudige belichting, dat ik in sommige van mijn zelfportretten heb geprobeerd, hoewel het onderwerp niet duidelijk is, zodat het lijkt op een spookeffect. Desalniettemin vind ik het nog steeds leuk.
IV of Spades © Charisma Lico

Heb je lopende of aanstaande projecten waarover je de community zou willen vertellen??

k kan niet echt veel details onthullen over mijn toekomstige projecten, maar ik ben enthousiast over de release en definitieve lay-out van de campagne die we hebben gedaan voor SM Accessories.


Bezoek haar website, Instagram account en Facebook pagina voor meer!

geschreven door crissyrobles op 2018-04-02 in #people

Meer interessante artikelen