Waarom blijven mensen terugkeren naar filmfotografie?

Onze kleine community is geen onbekende in de wonderen van filmfotografie. Dat is immers wat ons allemaal in de eerste plaats verbindt! We houden van alles over film - zijn kleine eigenaardigheden, lichtstrepen, onvolkomenheden, gebreken en alles. We omarmen die dingen van harte, want dat is precies hoe we zijn. Maar hoe zit het met andere mensen die niet van onze community zijn? Hoe kijken ze naar filmfotografie?

Credits: pinkbutterfly

Nou, er is recent een opleving geweest van filmfotografen van verschillende leeftijd en achtergronden. De interesse is er en dat is alles wat je nodig hebt om dingen op gang te krijgen.

Filmfotografie is spannend.

Credits: frenchyfyl & allyfusco

Het valt niet te ontkennen. Filmfotografie is gewoon echt leuk en opwindend. Het is leuk om met de instellingen, verschillende camera's en soorten films te spelen en dat is een goede reden om terug te keren naar filmopnamen. Onmiddellijke bevrediging heeft dingen iets te vluchtig gemaakt - het niet hoeven wachten op je foto's betekent dat je meer dingen fotografeert en uiteindelijk gewoon de beste kiest. Dat neemt de opwinding weg, het maakt dingen saai. Filmfotografie gaat over het leven en we denken dat we allemaal wel een beetje opwinding kunnen gebruiken in ons leven.

Het maken van foto's zal altijd een unieke ervaring zijn.

Credits: tinasprinkles & lucianmuntean

Geheugen is een krachtig ding en filmfotografie kan precies dat zijn. Zien hoe die lichtstraal op je afdruk een magisch gevoel in je kan oproepen, jaren nadat je het hebt genomen. Je herinnert je die reis naar het strand of die berg waar je zo'n majestueus uitzicht had dat je wist dat je er gewoon een foto van moest maken.

Fotograferen met film zorgt ervoor dat je meer over je foto nadenkt voordat je hem neemt.

Credits: montagu & why-yu

Je ziet de dingen anders. Je stelt je voor hoe je foto's er uit gaan zien, nog voordat je in de zoeker tuurt. Je wilt dat moment vastleggen zoals het is. Wachten op het juiste moment lijkt logisch en het beeld dat je vastlegt blijft bij jou. Plots lijken 24 of 36 opnames per rol genoeg voor je. Het is niet nodig om te haasten, omdat je diep van binnen weet dat het 'beslissende moment' misschien net om de hoek ligt.

Analoge foto's hebben die unieke look en feel.

Credits: roman_roy

Zelfs het proces voelt anders. Filmfoto's zijn toonaangevend - ze vragen aandacht. Je kunt de emotie en de stemming voelen van de fotograaf die ze heeft gemaakt. De loutere filmkeuze vertelt een verhaal.

Je kunt fotografie opnieuw leren door met film te schieten.

Credits: herecomesyourfun & jimmie
Teruggaan naar film is alsof je teruggaat naar de basis - je herontdekt dingen die je misschien hebt gemist. Fotografie is een continu proces. Door dingen te leren en te masteren zoals ISO, diafragma, sluitertijd, scherptediepte en dergelijke, maakt je een meer bewuste fotograaf. Fotografen die met film schieten, weten dat er beperkte opnamen zijn, dus alles moet in orde zijn om het beeld te laten werken. Dat is een van de fantastische dingen eraan - je krijgt meer inzicht in je camera.

Vintage camera gear is fascinating.

Credits: yokekei & ishifishy

Elke camera-nerd heeft een filmcamera in hun huis- of werkruimte om te showen. Die ene camera die een speciale behandeling krijgt omdat deze van grote waarde voor hen is. Fotograferen met film opent de deur naar een heel nieuw begrip van de camera als een hulpmiddel en als een kunstwerk. Hoe beter je deze machines leert kennen, hoe beter je begrijpt wat er gebeurt in het proces van het maken van foto's. Wie vind het nou niet leuk om filmcamera's te zien?

2018-03-31 #culture

Meer interessante artikelen