Analoog de wereld rond: Cluj-Napoca, Romenië

“Analoog de wereld rond” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Deze keer leidt Marian Pislaru (@systemdevice) ons rond door het historische National Ethnographic Park "Romulus Vuia".

Naam: Marian Pislaru
LomoHome: @systemdevice
Social Media: Instagram)
Camera: Olympus mju I
Film: Lomography Lady Grey 400 (zelf-ontwikkeld)
Locatie: Cluj-Napoca, Romenië

In Roemenië is er een soort museum dat je in veel steden in het hele land zult vinden: het Dorpsmuseum (ook wel etnografisch park genoemd). Dit museum toont originele boerderijen en boerenworkshops die dateren uit de 17e en 20e eeuw, evenals kleding, aardewerk, meubels, gereedschappen en andere huishoudelijke voorwerpen en parafernalia uit de respectieve periodes. Het is net alsof je terug in de tijd reist.

Mede-lomograaf @iuliannaen ik profiteerde van de sneeuw die werd veroorzaakt door de koude golf die eind februari Europa trof en bezochten het prachtige Nationale Etnografische Park "Romulus Vuia" uit Cluj-Napoca, het eerste openluchtmuseum in Roemenië. We hadden geluk, want de lucht was helder die dag en de zon verwarmde ons dus we brachten er bijna drie uur door. De planning van het park is zo doordacht dat je bijna altijd het gevoel hebt door een echt oud Transsylvaans dorp te lopen. Ik raad ten zeerste aan om dit museum in de winter te bezoeken, evenals in de zomer wanneer het park helemaal groen is. Je kunt zelfs de oude huizen binnengaan en het geweldige folkse interieurontwerp en de kunst bewonderen.


Neem jij ons "analoog de wereld rond"? Stuur een mailtje naar eunice.abique@lomography.com met als onderwerp "Around the World in Analogue" en deel je reizen met de rest van de community! Check hier de richtlijnen.

2018-03-28 #places

Meer interessante artikelen