Portretten met vier panelen: Warholiaanse snapshots in de ActionSampler Photobooth

Wees uniek met je portretfotografie en 'selfie'-game. Laat die smartphone met rust en pak een nieuwe rol 35mm film, laad die in Lomography's ActionSampler camera en ga voor pittige, pop-art Warholiaanse portretten.

Credits: laphoto

Ga voor Old-School

Andy Warhol werd zo invloedrijk in de beeldende kunstwereld omdat hij alles in het leven zag als middel om kunst te creëren. Van zeefdrukkunstwerken, tijdcapsules en computers: Warhol was altijd innovatief. Hij gebruikte zijn eigen photobooth om foto's te maken van zijn vrienden in zijn studio, The Factory. Zijn fotostripafbeeldingen zijn zijn handelsmerkstijl geworden. Volg in de voetsporen van Warhol met de eenvoudige, lichtgewicht ActionSampler. Begin met het maken van fotoshoot-portretten en vereeuwig vrienden en familie in vier shots - altijd en overal.

Credits: rupertengland & kathepalacio

4 stuks

Waarom zou je er één nemen wanneer je er vier kunt nemen? De vier lenzen van de ActionSampler moedigen je aan om naar hartenlust te blijven fotograferen terwijl je de rest van het totale frame opvult. Geen gedoe meer over een slechte foto, je hebt nog drie extra frames te vullen! Met elke opname met vier frames kun je de lenzen met kleurengels wisselen voor de klassieke popart-benadering zoals Warhol's schilderij Shot Marilyns, evenals zijn eclectische reeks tweeluiken met beroemdheden.

Credits: klyushnev & grad

Bewegende portretten

Een interessant, meestal onbekend moment over Warhol's photobooth-portretten is dat het enorm werd geïnspireerd door Eadweard Muybridge's stop-motion fotografie, waarin elk frame van een actie zorgvuldig werd vastgelegd. Simuleer de iconische techniek eenvoudig met de Actionsampler. De sluitertijd van de ActionSampler is vastgesteld op 1/100 en het diafragma op f8, dus zorg ervoor dat je je modellen coördineert bij het inlijsten van snelle acties en bewegingen om de gewenste houdingen te krijgen. Met een veelzijdig focusbereik van 1,2 m tot oneindig is de ActionSampler perfect om te schakelen tussen intieme close-ups, mid-range shots en verre uitzichten.

Credits: nural, laphoto, eskimofriend & rupertengland

Ga aan de slag met de ActionSampler, verkrijgbaar in de Online Shop en al onze Gallery Stores.

2018-03-19 #gear

Benoemd Product

Lomography Actionsampler

Lomography Actionsampler

Kijk eens naar de binnenkant van je camera als je vier achtereenvolgende lenzen ziet voor gevulde 35mm shots.

Meer interessante artikelen